glutenvrij, vegetarisch
aantal 4 |
hoofdgerecht |
doordeweeks |
|
glutenvrij, vegetarisch
Romige burrata met kleurrijke groentepakketjes vól smaak en homemade tomatenolie met saffraan. En dat allemaal binnen 30 minuten op tafel.Bekijk ook onze favoriete recepten met burrata.
Ingrediënten
- 1 courgette
- 4 tomaten
- 1 gele puntpaprika
- 8 takjes tijm
- 150 ml droge witte wijn
- 2 buisjes saffraan à 0,05 g
- 1 à 2 half-zongedroogde tomaten op olie pot
- handvol jong snijbietblad*
- 2 bollen burrata à 150 g uitgelekt
voorraad
- 50 ml olijfolie extra vierge
Instructies
- Verwarm de oven voor op 220ºC.
- Snijd de courgette, tomaat en paprika in grove stukken en verdeel over 4 royale vellen bakpapier. Leg de tijm op de groenten en schenk de wijn erbij. Bestrooi met zout en peper naar smaak en vouw goed dicht tot pakketjes.
- Bak de groentepakketjes 15 min. in de voorverwarmde oven tot de groenten beetgaar zijn. Verwarm de olijfolie en voeg de saffraan toe. Doe de olie met de zongedroogde tomaten in een hoge beker en pureer het glad met de staafmixer.
- Leg de pakketjes op de borden en open ze voorzichtig. Verdeel het snijbietblad en de burrata over de pakketjes. Schep de saffraantomatenolie erover.
Voedingswaarde
calorieën: 375kcal
eiwit: 11g
vet: 29g
koolhydraten: 12g
* Een zakje jong snijbietblad of babysnijbiet koop je in het seizoen bij sommige supermarkten (koelvak), op veel markten, bij landwinkels of groentewinkels. In plaats van snijbietblad kun je ook prima babyspinazie, rucola of een combinatie daarvan nemen.
Recept, styling & fotografie: Studio Philippi
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!