Quiche met rode ui, verse vijgen & ricotta

Quiche met rode ui, verse vijgen & ricotta

vegetarisch
aantal 4 | hoofdgerecht | doordeweeks, pasen, weekend | frans | vegetarisch
Deze quiche is zoet én ook hartig. De combinatie met rode ui, honing en tijm is heerlijk, maar je kunt natuurlijk eindeloos variëren met de vulling.
Kooktijd25 minutes
Oven35 minutes
Totale tijd1 hour

Ingrediënten

  • 2 el olijfolie
  • 500 g rode uien in ringen
  • 5 plakjes diepvriesdeeg ontdooid of
  • 1 rol deeg voor hartige taart
  • 3 eieren
  • 250 g ricotta
  • 1 tl honing
  • 1 el tijmblaadjes
  • 4 vijgen in stukken
  • 150 g blauwaderkaas van geit en/of schaap grof verkruimeld
  • 75 g rucola
  • ook nodig: quiche- of taartvorm van 24 cm Ø ingevet

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200ºC.
  • Verhit in een grote koekenpan de olijfolie. Bak de uiringen in 10-15 min. zachtjes gaar, schep nu en dan om.
  • Bekleed intussen de vorm met het deeg. Klop de eieren los. Voeg de ricotta, de honing en de tijm toe en klop tot een glad mengsel. Voeg zout en peper naar smaak toe.
  • Verdeel de uiringen met de vijgen en de blauwaderkaas over de quichebodem. Schenk het ricottamengsel erover.
  • Bak de quiche in de voorverwarmde oven in 35 min. goudbruin en gaar. Snijd de taart in punten en garneer met de rucola.

Voedingswaarde

auteur: delicious.
Recepten, styling en bereiding: Janneke Philippi. Fotografie: Serge Philippi. Bewerking: Trudelies Schouten
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!