Een quiche met rode ui, verse vijgen en romige ricotta – wat wil je nog meer? De zoete vijgen en zachte rode ui vormen samen met de frisse ricotta de perfecte toppings voor deze hartige Franse klassieker. En laten we eerlijk zijn: een quiche staat altijd prachtig op tafel. Win-win dus!
Quiche’s zijn vaak nog makkelijk te maken ook, binnen een uur staat deze quiche met rode ui op je tafel! Heb je de smaak te pakken met de quiche’s? Probeerde deze quiche een keertje, met witlof, appel en kaas.
Quiche met rode ui, verse vijgen & ricotta
aantal 4 | hoofdgerecht | doordeweeks, pasen, weekend | frans | vegetarisch
Deze quiche is zoet én ook hartig. De combinatie met rode ui, honing en tijm is heerlijk, maar je kunt natuurlijk eindeloos variëren met de vulling.
Kookgerei
- quiche- of taartvorm van 24 cm Ø, ingevet
Ingrediënten
- 2 el olijfolie
- 500 g rode uien in ringen
- 5 plakjes diepvriesdeeg ontdooid of
- 1 rol deeg voor hartige taart
- 3 eieren
- 250 g ricotta
- 1 tl honing
- 1 el tijmblaadjes
- 4 vijgen in stukken
- 150 g blauwaderkaas van geit en/of schaap grof verkruimeld
- 75 g rucola
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200ºC.
- Verhit in een grote koekenpan de olijfolie. Bak de uiringen in 10-15 min. zachtjes gaar, schep nu en dan om.
- Bekleed intussen de vorm met het deeg. Klop de eieren los. Voeg de ricotta, de honing en de tijm toe en klop tot een glad mengsel. Voeg zout en peper naar smaak toe.
- Verdeel de uiringen met de vijgen en de blauwaderkaas over de quichebodem. Schenk het ricottamengsel erover.
- Bak de quiche in de voorverwarmde oven in 35 min. goudbruin en gaar. Snijd de taart in punten en garneer met de rucola.
Voedingswaarde
RECEPTEN, STYLING EN BEREIDING: JANNEKE PHILIPPI
FOTOGRAFIE: SERGE PHILIPPI
BEWERKING: TRUDELIES SCHOUTEN
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Misschien is dit ook iets voor je: zoete aardappels met salie-walnoten-pangrattato