aantal 1 |
hoofdgerecht |
doordeweeks |
italiaans |
Deze pizza met pesto en parmaham bak je gewoon in de pan! Zo kun je ’m binnen een kwartier in punten snijden. Probeer ook deze supersnelle spaghetti carbonara met chorizo.
Ingrediënten
- 3 tl olijfolie
- 1 verse dun uitgerolde pizzabodem
- 130 g pastasaus*
- 5 g basilicum fijngesneden + extra voor garnering
- 125 g mozzarella in dunne plakjes
- 2½ el gezouten kappertjes afgespoeld en uitgelekt
- 2½ el verse pesto
- 60 g parmaham gescheurd
Instructies
- Verhit 3 el olie in een grote koekenpan met deksel op matig vuur. Bak de pizzabodem ± 2 min. en keer om. Bestrijk met de saus en verdeel de basilicum, mozzarella en kappertjes erover. Bestrooi met zout en peper.
- Zet het vuur lager en bak afgedekt op matig vuur 5-6 min. tot de kaas gesmolten en de bodem knapperig is. Garneer met de pesto, parmaham en wat basilicum .
Voedingswaarde
calorieën: 1195kcal
eiwit: 55g
vet: 69g
koolhydraten: 89g
* Kant-en-klaar of maak ’m zelf, zie deliciousmagazine.nl/pastasaus.
Recepten: Warren Mendes. Fotografie: Mark Roper. Styling: Berni Smithies. Bewerking: Bas Robben
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!