aantal 1 |
hoofd, hoofdgerecht |
doordeweeks |
italiaans |
Deze pizza met pesto en parmaham bak je gewoon in de pan! Zo kun je ’m binnen een kwartier in punten snijden.
Voorbereiding15 minutesminutes
Totale tijd15 minutesminutes
Ingrediënten
3tlolijfolie
1verse dun uitgerolde pizzabodem
130gpastasaus*
5gbasilicum,fijngesneden + extra voor garnering
125gmozzarella,in dunne plakjes
2½elgezouten kappertjes,afgespoeld en uitgelekt
2½elverse pesto
60gparmaham,gescheurd
Instructies
Verhit 3 el olie in een grote koekenpan met deksel op matig vuur. Bak de pizzabodem ± 2 min. en keer om. Bestrijk met de saus en verdeel de basilicum, mozzarella en kappertjes erover. Bestrooi met zout en peper.
Zet het vuur lager en bak afgedekt op matig vuur 5-6 min. tot de kaas gesmolten en de bodem knapperig is. Garneer met de pesto, parmaham en wat basilicum .
Voedingswaarde
calorieën: 1195kcal
eiwit: 55g
vet: 69g
koolhydraten: 89g
auteur: delicious.
* Kant-en-klaar of maak ’m zelf, zie deliciousmagazine.nl/pastasaus.Recepten: Warren Mendes. Fotografie: Mark Roper. Styling: Berni Smithies. Bewerking: Bas Robben