Limburgse kaasquiche met gemengde salade

Limburgse kaasquiche met gemengde salade

aantal 4 | hoofdgerecht | familietijd, weekend | nederlands |
Dat het leven in Limburg goed is, weet Janneke Phillipi als geen ander: ‘Mijn opa Zef was een echte Limburgse vlaaienbakker. Als kind speelden we graag verstoppertje in de grote bakkerij. Zijn dikke stalen vlaaiplaten gebruik ik nog steeds voor mijn quiches en zoet gebak.’
Meer hartige taart? Bekijk hier vijf heerlijke hartige taarten.
Voorbereiding20 minutes
Kooktijd30 minutes
Totale tijd50 minutes

Ingrediënten

  • 5 plakjes deeg voor hartige taart diepvries, ontdooid
  • 200 g rommedoe*
  • 3 eieren
  • 100 ml melk
  • 2 el peterselie en/of bieslook fijngehakt
  • 150 g peultjes
  • 50 g hazelnoten grof gehakt
  • 3 el olijfolie extra vierge
  • 1 el wittewijnazijn
  • 2 tl appelstroop
  • 100 g gemengde krulsla
  • 3 tomaten in stukjes
  • 1 bosuitje in ringen

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200ºC.
  • Bekleed een ingevette quiche- of taartvorm (22 cm Ø) met het deeg. Snijd de rommedoe in stukjes en verdeel over de deegbodem. Klop de eieren los met de melk. Voeg de peterselie en/of bieslook en zout en peper naar smaak toe. Schenk over de rommedoe. Bak de quiche in de voorverwarmde oven in ± 30 min. goudbruin en gaar.
  • Kook intussen de peultjes in water met zout in 4 min. knapperig gaar. Giet ze af en spoel ze onder stromend water koud. Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan goud- bruin en schud ze op een bord. Klop een dressing van de olijfolie, wijnazijn, stroop en zout en peper naar smaak.
  • Doe de krulsla met de tomaten, bosui en peultjes in een schaal. Besprenkel met de dressing en strooi de hazelnoten erover en schep om. Snijd de quiche in punten en serveer met de salade.

Voedingswaarde

calorieën: 625kcal
eiwit: 22g
vet: 45g
koolhydraten: 33g
auteur: delicious.
*Dit pittige zachte kaasje wordt vanwege de strengere hygiënevoorschriften niet meer in ons land gemaakt, maar over de grens in de Hervestreek (Herve-kaas). Toch noemen we het nog steeds een Maastrichts kaasje. Het wordt traditioneel gegeten met stroop en roggebrood. In plaats van rommedoe kun je voor deze quiche ook Limburgse grotten- kaas nemen, ook een gewassen korstkaas. Kernhem of munster zijn ook prima alternatieven!
Recepten, styling en bereiding: Janneke Philippi. Fotografie: Serge Philippi. Bewerking: Trudelies Schouten
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!