aantal 4 | hoofdgerecht | familietijd, weekend | nederlands |
Dat het leven in Limburg goed is, weet Janneke Phillipi als geen ander: ‘Mijn opa Zef was een echte Limburgse vlaaienbakker. Als kind speelden we graag verstoppertje in de grote bakkerij. Zijn dikke stalen vlaaiplaten gebruik ik nog steeds voor mijn quiches en zoet gebak.’Meer hartige taart? Bekijk hier vijf heerlijke hartige taarten.
Voorbereiding:20 minuten
Kooktijd:30 minuten
Totale tijd:50 minuten
*Dit pittige zachte kaasje wordt vanwege de strengere hygiënevoorschriften niet meer in ons land gemaakt, maar over de grens in de Hervestreek (Herve-kaas). Toch noemen we het nog steeds een Maastrichts kaasje. Het wordt traditioneel gegeten met stroop en roggebrood. In plaats van rommedoe kun je voor deze quiche ook Limburgse grotten- kaas nemen, ook een gewassen korstkaas. Kernhem of munster zijn ook prima alternatieven!
Recepten, styling en bereiding: Janneke Philippi. Fotografie: Serge Philippi. Bewerking: Trudelies Schouten
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
(c) delicious. nederland | limburgse kaasquiche met gemengde salade