kruidige linzensoep

kruidige linzensoep

Voorkeur: vegetarisch

aantal | hoofdgerecht, lunchgerecht, soep | doordeweeks | | vegetarisch

Peulvruchten doen het ook heel goed in soep. Doe er wat kruidig zout, knoflook en geurige specerijen bij en eet deze stevige linzensoep vól smaakmakers en pit!

Kooktijd:20

Totale tijd:20

Ingrediënten

  • 3 el olijfolie
  • 1 ui fijngesneden
  • 1 wortel fijngesneden
  • 1 stengel bleekselderij in dunne boogjes
  • 4 tenen knoflook fijngesneden
  • 2 tl komijn gemalen
  • 2 tl korianderzaad gemalen
  • 2 tl gemberpoeder
  • 3 el tomatenpuree
  • 1 blik ( à 400 g) tomaatblokjes
  • 2 blikjes (à 320 g) linzen uitgelekt
  • 500 ml groentebouillon
  • ½ bos boerenkool steeltjes verwijderd, kleingesneden
  • yoghurt Grieks, voor erbij

Instructies

  1. Verhit de olie op matig vuur in een diepe koekenpan met dikke bodem. Schep hierin de ui, wortel en bleekselderij 3-4 min. om. Voeg de knoflook, specerijen en tomatenpuree toe en schep nog 2-3 min. om tot de aroma’s vrijkomen.
  2. Voeg de tomaatblokjes, linzen, bouillon en 750 ml water toe. Breng aan de kook, draai het vuur laag en laat de soep 6-8 min. trekken.
  3. Schep de boerenkool erdoor en laat in 1-2 min. slinken. Neem van het vuur en schep in kommen. Doe in elke kom een schepje yoghurt en serveer.

Voedingswaarde

Recepten: Warren Mendes. Fotografie: jeremy Simons. Styling: Kirsten Wilson. Bewerking: Dosia Brewer

 

Dit recept printen

Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!