aantal |
voorgerecht |
winter |
internationaal |
Zelfgemaakte kippenbouillon is zó veel lekkerder dan kant-en-klare. Je moet er even de tijd voor nemen, maar met een goede kippenbouillon geef je veel gerechten extra smaak. En: je geeft je weerstand er ook nog eens een boost mee.
Ingrediënten
Voor 1 liter kippenbouillon
- botten van 1 kip ± 1,6 kilo
- 2 liter water
- 2 rode uien ongepeld en doormidden gesneden
- 3 tenen knoflook
- 2 stengels bleekselderij in stukken
- 1 grote wortel in stukken
- 1 bosje peterselie + extra om te garneren
- 1 bosje lente-ui
- 2 kaneelstokjes
- stukje gember van ± 5 cm in plakken
- 1 stuks steranijs
- ± 10 saffraandraadjes
- 2 tl komijnzaad
- 10 zwarte peperkorrels
- zeste van 1 (bicitroen + citroenplakjes om te serveren
- zout naar smaak
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180°Verdeel de botten van de kerstkip over een bakplaat en rooster ze in ± 25 min. bruin. Doe ze in een grote soeppan en voeg alle andere ingrediënten behalve het zout toe.
- Breng aan de kook en laat op heel laag vuur ± 3½ uur trekken.
- Zeef de bouillon door een fijne zeef. Laat het onderste, troebele gedeelte in de pan.
- Breng op smaak met peper en zout. Leg een plakje citroen onder in een kopje en schenk er wat bouillon op. Garneer eventueel met wat platte peterselie.
Voedingswaarde
Dit recept printen Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!