kersen-vlierbloesemtaart zonder bloem

Polenta en amandelmeel geven een volle smaak aan de mooie, hoge cake die je versiert met room en kersen. Een prachtige showstopper die ook nog eens binnen no time in de oven staat!

Maak ook eens deze schwarzwalder chocotaartjes!

kersen-vlierbloesemtaart zonder bloem

nagerecht of gebak (8-10 personen)

6 grote eieren
250 g zachte boter
250 g fijne kristalsuiker
rasp en sap van 1 (bio)citroen
250 g amandelmeel
100 g polenta
300 ml slagroom
4 el vlierbloesemlimonadesiroop
200 g amarenekersen + wat siroop, om te versieren
ook nodig: springvorm van 20 cm Ø, ingevet en bodem met bakpapier bekleed

Verwarm de oven voor op 170°C.

Splits 4 eieren en voeg de 2 hele eieren toe aan de kom met de dooiers. Klop de eiwitten in een schone kom met de mixer tot matig stijve pieken.

Klop in een andere kom de boter en suiker tot een glad en romig mengsel. Klop het dooiermengsel geleidelijk door het botermengsel en klop steeds goed na elke toevoeging.

Klop de limoenrasp en het -sap, het amandelmeel en de polenta erdoor. Schep met een metalen lepel eerst een beetje geklopt eiwit erdoor en daarna de rest. Schep het beslag voorzichtig in de bakvorm.

Bak de cake 60-70 min. in de oven tot een in het midden ingestoken houten satépen er schoon uitkomt. Stort op een rooster en laat afkoelen.

Klop intussen in een andere kom de slagroom en vloerbloesemsiroop met de mixer tot zachte pieken. Schep op de cake, verdeel de kersen erover en sprenkel er wat van het sap uit het blik over.

Bereiden ± 30 min. / oven ± 1 uur en 10 min.

RECEPTEN EN BEREIDING THE FOOD TEAM FOTOGRAFIE TOBY SCOTT STYLING DAVINA PERKINS BEWERKING DOSIA BREWER

kersen-vlierbloesemtaart-delicious