Indiase Dahl: linzen met spinazie en paneer

Indiase Dahl: linzen met spinazie en paneer

vegetarisch
aantal 4 | hoofdgerecht | doordeweeks, herfst | aziatisch, indiaas | vegetarisch
Ben jij ook zo gek op linzen? Ze zijn rijk aan vezels en eiwitten en leveren fijne vitaminen. Hun zachte, nootachtige smaak zorgt dat ze in allerlei keukens passen. Deze keer gaan we voor een traditioneel Indiase dahl. Pak een stuk flatbread en schep de dahl daarmee op. Super lekker!
Of maak onze all time favourite: kruidige linzensoep!
Totale tijd30 minutes

Ingrediënten

  • 200 g rode linzen
  • 2 tl kerrie
  • 1 el garam masala
  • 1 blik kokosmelk, 400 ml
  • 1 tl gemalen komijn
  • 4 flatbreads (mediterrane supermarkt)
  • 300 g spinazie, gewassen
  • 225 g paneer (supermarkt of zelfgemaakt*)

voorraad

  • 2 uien
  • 3 tenen knoflook
  • 6 el olie

Instructies

  • Snijd de uien en knoflook fijn. Verhit 2 el olie in een hapjespan. Bak de ui en knoflook 2 min. op halfhoog vuur. Schep de linzen, kerrie en garam masala erdoor.
  • Voeg de kokosmelk toe. Vul het lege blik met warm water en schenk eveneens in de pan. Breng aan de kook. Draai het vuur laag en kook de linzen zachtjes gaar in 20-25 min.
  • Verwarm de oven voor op 220°C.
  • Snijd de paneer in blokjes en laat uitlekken op keukenpapier. Verhit 2 el olie in een koekenpan. Bak de blokjes aan alle kanten goudbruin in 2-3 min.
  • Meng de resterende 2 el olie met de komijn en zout naar smaak. Leg de flatbreads op een bakplaat en besprenkel met de komijnolie. Bak ze 2-3 min. in de voorverwarmde oven.
  • Schep de spinazie door de linzendahl, laat iets slinken en breng op smaak met zout. Schep de dahl in 4 diepe borden. Leg de paneer erop en serveer met het flatbread.

Voedingswaarde

calorieën: 795kcal
eiwit: 31g
vet: 48g
koolhydraten: 53g
auteur: delicious.
*Paneer is een Indiase verse kaas van koemelk en ideaal voor vegetarische gerechten. Paneer kun je eventueel vervangen door halloumi (dat is wel zouter) of tofoe (vegan).
Zelf paneer maken? Breng 1 liter volle melk aan de kook met 1 tl zout. Voeg 2 el citroensap toe en roer goed. De melk schift nu. Verwarm nog zachtjes 2-3 min. Zet een ruime kom klaar met een zeef erop en daarin een stuk kaasdoek of een schone theedoek. Giet de geschifte melk erdoor. Druk wat in de kaasdoek ligt flink aan en je hebt paneer. Laat afgedekt evt. nog 1 dag in de koelkast uitlekken met een gewicht erop. Verbrokkel de paneer of snijd in blokjes.
 
RECEPT: JANNEKE PHILIPPI | FOTOGRAFIE: STUDIO PHILIPPI | BEWERKING: TRUDELIES SCHOUTEN.
 
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!