aantal 4 | hoofdgerecht | doordeweeks, herfst | aziatisch, indiaas | vegetarisch
Ben jij ook zo gek op linzen? Ze zijn rijk aan vezels en eiwitten en leveren fijne vitaminen. Hun zachte, nootachtige smaak zorgt dat ze in allerlei keukens passen. Deze keer gaan we voor een traditioneel Indiase dahl. Pak een stuk flatbread en schep de dahl daarmee op. Superlekker!
Totale tijd:30 minuten
*Paneer is een Indiase verse kaas van koemelk en ideaal voor vegetarische gerechten. Paneer kun je eventueel vervangen door halloumi (dat is wel zouter) of tofoe (vegan).
Zelf paneer maken? Breng 1 liter volle melk aan de kook met 1 tl zout. Voeg 2 el citroensap toe en roer goed. De melk schift nu. Verwarm nog zachtjes 2-3 min. Zet een ruime kom klaar met een zeef erop en daarin een stuk kaasdoek of een schone theedoek. Giet de geschifte melk erdoor. Druk wat in de kaasdoek ligt flink aan en je hebt paneer. Laat afgedekt evt. nog 1 dag in de koelkast uitlekken met een gewicht erop. Verbrokkel de paneer of snijd in blokjes.
RECEPT: JANNEKE PHILIPPI | FOTOGRAFIE: STUDIO PHILIPPI | BEWERKING: TRUDELIES SCHOUTEN.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
(c) delicious. nederland | Indiase linzen met spinazie en paneer