gnocchi met tomaten-gorgonzolasaus en pancetta

gnocchi met tomaten-gorgonzolasaus en pancetta
STUDIO PHILIPPI.

aantal 4 | hoofdgerecht | doordeweeks, weekend | italiaans |
Vanavond ben je lekker snel klaar als je deze gnocchi met tomaten-gorgonzolasaus en pancetta maakt. Binnen 20 minuten heb je iets op tafel staan om je vingers bij af te likken.
Nóg lekkerder: schenk een straaltje van je favoriete olijfolie over de gnocchi vlak voor serveren.
En omdat we iedere dag wel gnocchi zouden kunnen eten... 14x gnocchi recepten die je binnen 30 minuten maakt.
Totale tijd20 minutes

Ingrediënten

  • ± 5 el olijfolie
  • 150 g pancetta, kleiner gesneden
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden
  • 2 blikken kerstomaten (à 400 g)
  • 800 g gnocchi di patate* (supermarkt)
  • 600 g haricots verts
  • 150 g gorgonzola, verbrokkeld
  • 2 el peterselie, fijngesneden

Instructies

  • Verhit in de koekenpan 2 el olijfolie. Bak de pancetta met de knoflook 4 min. zachtjes. Voeg de kerstomaatjes met het vocht toe en kook in 10 min. tot een dikke tomatensaus.
  • Breng intussen voor de gnocchi een pan met ruim water aan de kook.
  • Verhit in de koekenpan 3 el olijfolie. Bak de haricots verts in 5-6 min. knapperig gaar.
  • Kook de gnocchi volgens de aanwijzingen op de verpakking. Neem de tomatensaus van het vuur. Schep de gnocchi en gorgonzola door de saus en laat de kaas iets smelten.
  • Schep de gnocchi op 4 borden en bestrooi met de peterselie en peper naar smaak. Serveer met de haricots verts.

Voedingswaarde

calorieën: 895kcal
eiwit: 30g
vet: 40g
koolhydraten: 99g
auteur: delicious.
* De inhoud van 1 pak gnocchi is meestal 500 g. Heb je grote eters aan tafel, gebruik dan alle gnocchi. En… een restje warme gnocchi is ook héél lekker als lunch!
RECEPTEN, FOTOGRAFIE, STYLING, BEREIDING: STUDIO PHILIPPI.
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!