frisse bietencouscous met krokante kruidenkip

frisse bietencouscous met krokante kruidenkip
aantal | hoofdgerecht | doordeweeks | midden-oosters |
Gekookte bieten, krokante kip, knapperige pistachenoten en zoetzure granaatappelpitjes, gecombineerd met de zachte smaak van couscous. Dit is echt zo’n fijn recept voor doordeweeks: zo gemaakt maar tóch bijzonder.
Kooktijd30 minutes
Totale tijd30 minutes

Ingrediënten

  • 1 grapefruit bio, rasp
  • 3 el kruiden fijngesneden, bijv. peterselie, dille en/of munt
  • 8 el olijfolie
  • 4 kipfilets met vel*, à 150 g
  • 300 g couscous
  • 400 g bieten gekookt, koelvers, geraspt
  • 3 sjalotjes, fijngesneden
  • 200 g granaatappelpitjes
  • 3 el muntblaadjes, in reepjes
  • 3 el pistachenootjes ongezouten, gepelde

Instructies

  • Meng de grapefruitrasp met de fijngesneden kruiden en 2 el olijfolie.
  • Maak het vel van de kipfilets aan één zijde voorzichtig los. Verdeel het citrus-kruidenmengsel onder het vel van de filets. Vouw het vel goed terug. Bestrooi de kipfilets met zout en peper.
  • Verhit in een koekenpan 2 el olijfolie. Bak de kipfilets in 15 min. goudbruin en gaar en met een krokant korstje. Keer ze af en toe. Strooi intussen de couscous in een wijde schaal. Schenk er 500 ml kokend water op en laat 5 min. wellen.
  • Roer de couscous met een vork los. Schep de bietjes, sjalot en de granaatappelpitjes door de couscous. Voeg de rest van de olijfolie en 3-4 el sap van de grapefruit toe. Breng op smaak met zout en peper. Bestrooi de couscous met de muntblaadjes en pistachenootjes.
  • Leg de kipfilets op 4 borden en serveer met de couscous.

Voedingswaarde

auteur: delicious.
* Te koop bij de poelier en sommige supermarkten.
Recept, styling en bereiding: Janneke Philippi. Fotografie: Serge Philippi. Bewerking: Trudelies Schouten
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Grapefruit over? Maak onze chiffoncake met rode grapefruit, yoghurt en kardemom