aantal 1 |
drankje |
feestelijk |
|
Deze cocktail wordt gemaakt van champagne, gin, citroensap en suiker, en wordt daarom vaak geserveerd als feestelijk alternatief voor ‘gewone’ champagne met oud & nieuw, Valentijnsdag of andere feestelijke gelegenheden.
In plaats van champagne kun je natuurlijk ook prosecco of cava gebruiken. Lees hier 7 dingen die je nog niet wist over cava.
In plaats van champagne kun je natuurlijk ook prosecco of cava gebruiken. Lees hier 7 dingen die je nog niet wist over cava.
Ingrediënten
- 30 ml gin
- 15 ml citroensap
- 10 ml suikersiroop*
- 90 ml champagne of prosecco of cava
- om te garneren: citroenzest
- ook nodig: ijsblokjes en cocktailshaker
- serveren: flûte
Instructies
- Schenk de gin, het citroensap en de suikersiroop in de beker van een cocktailshaker.
- Vul de beker met ijsblokjes, doe de andere helft erop en shake hard.
- Fine strain de cocktail in een voorgekoelde champagne flûte.
- Top up (voorzichtig!) met champagne. De suikersiroop kan ervoor zorgen dat de cocktail overstroomt als je de champagne er te snel bij schenkt. Roer de cocktail voorzichtig door en garneer met een citroenzest.
Voedingswaarde
* Suikersiroop: breng 100 g suiker en 100 ml water aan de kook. Laat op zacht vuur borrelen tot de suiker helemaal is opgelost. Laat de suikersiroop afkoelen.
Recept: Tess Hosthumus. Fotografie: Saskia van Osnabrugge. Styling: Jet Krings
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!