Deze cocktail wordt gemaakt van champagne, gin, citroensap en suiker, en wordt daarom vaak geserveerd als feestelijk alternatief voor ‘gewone’ champagne met oud & nieuw, Valentijnsdag of andere feestelijke gelegenheden. In plaats van champagne kun je natuurlijk ook prosecco of cava gebruiken. Lees hier 7 dingen die je nog niet wist over cava.
Voorbereiding10 minutesminutes
Totale tijd10 minutesminutes
Ingrediënten
30mlgin
15mlcitroensap
10mlsuikersiroop*
90mlchampagneof prosecco of cava
om te garneren:citroenzest
ook nodig:ijsblokjesen cocktailshaker
serveren:flûte
Instructies
Schenk de gin, het citroensap en de suikersiroop in de beker van een cocktailshaker.
Vul de beker met ijsblokjes, doe de andere helft erop en shake hard.
Fine strain de cocktail in een voorgekoelde champagne flûte.
Top up (voorzichtig!) met champagne. De suikersiroop kan ervoor zorgen dat de cocktail overstroomt als je de champagne er te snel bij schenkt. Roer de cocktail voorzichtig door en garneer met een citroenzest.
Voedingswaarde
auteur: delicious.
* Suikersiroop: breng 100 g suiker en 100 ml water aan de kook. Laat op zacht vuur borrelen tot de suiker helemaal is opgelost. Laat de suikersiroop afkoelen.Recept: Tess Hosthumus. Fotografie: Saskia van Osnabrugge. Styling: Jet Krings