aantal 4 |
hoofdgerecht |
familietijd, weekend, zomer |
|
Het Peruviaanse visgerecht ceviche is wereldberoemd en inmiddels niet meer weg te denken uit restaurants en keukens in het westen. Bij ceviche wordt vis gegaard in het zuur van citrus of azijn. Dat maakt het een heerlijk fris en licht gerecht.
Ingrediënten
- 500 g schelvisfilet hele verse
- 3 sjalotten in reepjes
- 2 limoenen het sap
- 1 kg krieltjes in schil schoongeboend
- 6 el olijfolie
- 1 tl delicious. zout perzisch blauw
- 2 perziken mooie rijpe
- 50 g veldsla
- 250 g cherrytomaatjes gehalveerd
- 2-3 el delicious.azijn witte perzik + lavendel
- 2 takjes tijm alleen de blaadjes
- delicious.peper zwarte madagascar
Instructies
- nijd de vis in dunne reepjes en leg in een wijde lage schaal. Verdeel de sjalot over de vis en besprenkel met het limoensap. Dek de schaal af met plasticfolie en laat de vis minstens 1 uur in de koelkast ‘garen’.
- Verwarm de oven voor op 220°C. Schep de krieltjes om met 2-3 el olijfolie en spreid ze uit op een bakplaat met bakpapier. Bestrooi met het zout. Rooster de krieltjes goudbruin en gaar in 25 min.
- Halveer de perziken, verwijder de pit en snijd in dunne partjes. Leg de sla met de perzik op 4 borden. Verdeel de vis met de sjalot en tomaatjes erover.
- Besprenkel de borden met de resterende olijfolie, de delicious.azijn en maak af met de tijm en delicious.peper naar smaak. Serveer met de geroosterde kriel.
Voedingswaarde
*Verser dan vers
Ceviche, in zuur gegaarde vis, is eigenlijk nog rauw. Daarom moet de vis echt héél vers zijn. Kijk dus goed op de datum of bestel de vis bij een goede viswinkel. Je kunt hiervoor elke witvisfilet nemen, bijvoorbeeld wijting, zeebaars of kabeljauw. Maar ook superverse makreel met een meer uitgesproken smaak is heerlijk, vooral als je sinaasappelsap neemt in plaats van limoensap of een combinatie hiervan. Recepten, styling en bereiding: Janneke Philippi. Fotografie: Serge Philippi. Bewerking: Trudelies Schouten
Ceviche, in zuur gegaarde vis, is eigenlijk nog rauw. Daarom moet de vis echt héél vers zijn. Kijk dus goed op de datum of bestel de vis bij een goede viswinkel. Je kunt hiervoor elke witvisfilet nemen, bijvoorbeeld wijting, zeebaars of kabeljauw. Maar ook superverse makreel met een meer uitgesproken smaak is heerlijk, vooral als je sinaasappelsap neemt in plaats van limoensap of een combinatie hiervan. Recepten, styling en bereiding: Janneke Philippi. Fotografie: Serge Philippi. Bewerking: Trudelies Schouten
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!