aantal 4 | hoofdgerecht | familietijd, weekend, zomer | |
Het Peruviaanse visgerecht ceviche is wereldberoemd en inmiddels niet meer weg te denken uit restaurants en keukens in het westen. Bij ceviche wordt vis gegaard in het zuur van citrus of azijn. Dat maakt het een heerlijk fris en licht gerecht.
Kooktijd:25 minuten
Wachten / Oven1 uur 25 minuten
Totale tijd:1 uur 50 minuten
*Verser dan vers
Ceviche, in zuur gegaarde vis, is eigenlijk nog rauw. Daarom moet de vis echt héél vers zijn. Kijk dus goed op de datum of bestel de vis bij een goede viswinkel. Je kunt hiervoor elke witvisfilet nemen, bijvoorbeeld wijting, zeebaars of kabeljauw. Maar ook superverse makreel met een meer uitgesproken smaak is heerlijk, vooral als je sinaasappelsap neemt in plaats van limoensap of een combinatie hiervan.
Recepten, styling en bereiding: Janneke Philippi. Fotografie: Serge Philippi. Bewerking: Trudelies Schouten
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
(c) delicious. nederland | ceviche van schelvis met perzik