nr.1 foodmagazine

delicious. recepten

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
vegetarisch

bloemkoolcrème met kruidencrostini

aantal 4 | hoofdgerecht | | |
delicious.friend Janneke Philippi schreef vorig jaar een nieuw kookboek, eentje waar wij heel gelukkig van worden, want het staat bomvol soepen. Precies waar we in deze tijd van het jaar naar hunkeren. 'Bloemkool is een enorm veelzijdige groente. Gekookt in melk en room zijn de fluweelzachte roosjes een heerlijke basis voor deze soep. Geroosterd in de oven krijgt zo’n oer-Hollandse bloemkool ineens een hartige mediterrane smaak. De combinatie van beide bereidingswijzen vind ik leuk en vooral erg lekker. Ik maak de soep ook graag met paarse of groene bloemkool.’
kooktijd30 minuten
Oven10 minuten
totale tijd40 minuten

ingrediënten

  • 1 bloemkool
  • 2 el olijfolie
  • 1 tl zeezout grof
  • 2 tenen knoflook fijngehakt
  • 1 takje rozemarijn naaldjes
  • 200 ml slagroom
  • 1 l melk vol
  • olijfolie extra vierge

instructies

  • Verwarm de oven voor tot 220 ºC. Maak de bloemkool schoon. Weeg 750 gram bloemkool af en snijd grof voor de soep. Snijd de rest van de bloemkool in roosjes en vervolgens in plakjes. Leg de plakjes bloemkool op een bakplaat. Besprenkel ze met de olijfolie en bestrooi met het zeezout. Rooster de bloemkool in de oven in 10 minuten goudbruin en knapperig.
  • Doe intussen de grofgesneden bloemkool met de knoflook, de rozemarijn, de slagroom en de melk in een soeppan. Breng aan de kook en kook de bloemkool in 10-12 minuten zachtjes gaar. Pureer de soep met de staafmixer. Breng op smaak met zout en peper.
  • Schep de soep in 4 kommen of diepe borden en garneer met plakjes geroosterde bloemkool en een straaltje extra vergine olijfolie. Serveer er krokante kruidencrostini* bij.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
* kruidencrostini
Verwarm de oven voor tot 220 ºC. Snijd 1 stokbrood van 1 dag oud in dunne sneetjes. Leg deze op een bakplaat en besprenkel de sneetjes royaal met olijfolie. Bestrooi ze met grof zeezout en fijngehakte verse kruiden als salie, rozemarijn en oregano. Rooster de broodjes in de oven in 10 minuten goudbruin en krokant. Besprenkel de crostini uit de oven met wat extra olijfolie.
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
bloemkool soep | delicious

Vijf extra receptideeën