aantal 4 | hoofdgerecht | | |
delicious.friend Janneke Philippi schreef vorig jaar een nieuw kookboek, eentje waar wij heel gelukkig van worden, want het staat bomvol soepen. Precies waar we in deze tijd van het jaar naar hunkeren. 'Bloemkool is een enorm veelzijdige groente. Gekookt in melk en room zijn de fluweelzachte roosjes een heerlijke basis voor deze soep. Geroosterd in de oven krijgt zo’n oer-Hollandse bloemkool ineens een hartige mediterrane smaak. De combinatie van beide bereidingswijzen vind ik leuk en vooral erg lekker. Ik maak de soep ook graag met paarse of groene bloemkool.’
Kooktijd:30 minuten
Oven10 minuten
Totale tijd:40 minuten
* kruidencrostini
Verwarm de oven voor tot 220 ºC. Snijd 1 stokbrood van 1 dag oud in dunne sneetjes. Leg deze op een bakplaat en besprenkel de sneetjes royaal met olijfolie. Bestrooi ze met grof zeezout en fijngehakte verse kruiden als salie, rozemarijn en oregano. Rooster de broodjes in de oven in 10 minuten goudbruin en krokant. Besprenkel de crostini uit de oven met wat extra olijfolie.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
(c) delicious. nederland | bloemkoolcrème met kruidencrostini