Aardappelpuree met peterselie en pijnboompitboter


aantal 6 | bijgerecht | familietijd, feestelijk, herfst | hollands |
Er gaat niets boven een goed bijgerecht waarmee je een diner naar een hoger level tilt. Met deze aardappelpuree met peterselie en pijnboompitboter ben je daar van verzekerd.
Leer hier de geheimen voor de beste aardappelpuree!
voorbereiding35 minutes
totale tijd35 minutes

ingrediënten

  • 800 g kruimige grote aardappels schoongeboend
  • 2 bosjes peterselie
  • 100 ml lekkere olijfolie
  • rasp van 1 biocitroen
  • 8 el pijnboompitten
  • 160 ml volle melk
  • 4 el boter

instructies

  • Kook de aardappels in de schil in gezouten water in 25-30 min. gaar.
  • Snijd intussen de peterselie grof en pureer in de kleine kom van de staafmixer met de olijfolie. Bak intussen 6 el pijnboompitten lichtbruin in de boter, houdt 2 el achter (hak grof) en mix de rest van de pijnboompitten grof met wat zout.
  • Verhit intussen de melk. Giet de aardappels af, laat ze uitstomen en pel ze. Stamp de aardappels fijn maar liever druk ze door een zeef. Klop beetje bij beetje de hete melk en citroenrasp erdoor. Breng op smaak met wat zout. Serveer de puree in een cirkel op een plat bord, sprenkel de peterselie-olie en de pijnboompitboter er mooi en rijkelijk overheen. Bestrooi met de rest van de fijngehakte pijnboompitjes.
Voedingswaarde:
calorieën: 343kcal
|
eiwit: 8g
|
vet: 21g
|
koolhydraten: 29g
auteur: delicious.
Recept en bereiding: Merijn Tol. Fotografie: Ernie Enkelaar. Styling: Cyn Ferdinandus
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!