Er gaat niets boven een goed bijgerecht waarmee je een diner naar een hoger level tilt. Met deze aardappelpuree met peterselie en pijnboompitboter ben je daar van verzekerd.Leer hier de geheimen voor de beste aardappelpuree!
Voorbereiding35 minutesminutes
Totale tijd35 minutesminutes
Ingrediënten
800gkruimige grote aardappelsschoongeboend
2bosjes peterselie
100mllekkere olijfolie
rasp van 1biocitroen
8elpijnboompitten
160mlvolle melk
4elboter
Instructies
Kook de aardappels in de schil in gezouten water in 25-30 min. gaar.
Snijd intussen de peterselie grof en pureer in de kleine kom van de staafmixer met de olijfolie. Bak intussen 6 el pijnboompitten lichtbruin in de boter, houdt 2 el achter (hak grof) en mix de rest van de pijnboompitten grof met wat zout.
Verhit intussen de melk. Giet de aardappels af, laat ze uitstomen en pel ze. Stamp de aardappels fijn maar liever druk ze door een zeef. Klop beetje bij beetje de hete melk en citroenrasp erdoor. Breng op smaak met wat zout. Serveer de puree in een cirkel op een plat bord, sprenkel de peterselie-olie en de pijnboompitboter er mooi en rijkelijk overheen. Bestrooi met de rest van de fijngehakte pijnboompitjes.
Voedingswaarde
calorieën: 343kcal
eiwit: 8g
vet: 21g
koolhydraten: 29g
auteur: delicious.
Recept en bereiding: Merijn Tol. Fotografie: Ernie Enkelaar. Styling: Cyn Ferdinandus