sinaasappel-chocomelk met tijmroom

sinaasappel-chocomelk met tijmroom

Échte chocolademelk maak je natuurlijk zelf. Wij maken een variant op dit heerlijke winterdrankje: sinaasappel-chocomelk met tijmroom. Want warme choco, daar is iedereen toch dol op?

Gek op de combinatie van chocolade en sinaasappel? Maak deze pudding!

sinaasappel-chocomelk met tijmroom

drankje (2 personen)

tijmroom
125 ml slagroom
½ el tijmblaadjes, fijngesneden
½ el suiker

chocolademelk
rasp van 1½ (bio)sinaasappel en sap van 1 sinaasappel
400 ml volle melk
120 g pure chocolade, in stukjes
evt. 2 el sinaasappellikeur

Stap 1
Klop voor de tijmroom de slagroom met de tijm en suiker mooi dik lobbig, maar niet stijf.

Stap 2
Kook voor de chocomelk het sinaasappelsap in tot een paar eetlepels. Verwarm voor de chocomel de melk met de sinaasappelrasp zachtjes en breng tegen de kook aan. Haal van het vuur en laat een uur staan.

Stap 3
Zeef de schil uit de melk. Schenk de melk terug in de steelpan, verwarm en voeg de chocolade toe. Laat smelten en voeg evt. de likeur toe aan het ingekookte sinaasappelsap.

Stap 4
Verdeel over 2 bekers en schep de tijmroom erop.

Bereiden ± 10 min. / laten staan ± 1 uur

RECEPTEN KIRSTEN ECKHART FOTOGRAFIE ERIC VAN LOKVEN STYLING JET KRINGS BEREIDING JACQUELINE PIETROWSKI PRODUCTIE TRUDELIES SCHOUTEN