KERSTMENU: corona-proof

We hadden een jaar geleden nooit gedacht dat we uitgerekend voor kerst een menu zouden samenstellen speciaal voor weinig eters. Maar door het coronavirus kunnen we niet anders. Gelukkig doet eten ook nu wat het moet doen; verbinden. Dus geniet helemaal corona-proof van bruschetta, zalm, kalkoen en toe heerlijke gepofte appels of koffie-crème brûlée allemaal voor maximaal 4 personen.

Ben je met 2? Halveer dan de recepten!

Voorgerecht

bruschetta met artisjok en tomaat | delicious

bruschetta met artisjokken en gekonfijte tomaat

Heerlijk krokant gegrild rogge-zuurdesembrood met zacht gekookte artisjok. Start je diner met een knaller of serveer op een groot bord tijdens een borrel.

>> naar recept

 

bressaolarolletjes met gerookte-knoflookcreme en pistache - delicious

bresaolarolletjes met gerookte-knoflookcrème en pistache

Met slechts zes ingrediënten en 20 minuten zet jij dit feestelijke voorgerecht zo op tafel. Vind je de knoflookcrème iets te sterk smaken, roer dan geknipte bieslook en fijngesneden kervel door de crème fraîche.
En voor daarna: ravioli met walnoot-saliericotta en bruine maandzaadboter.

>> naar recept

 

Hoofdgerecht

knolselderijstamppot en kalkoenbacon - delicious

knolselderijstamppot met vadouvan en kalkoen

Wie houdt er niet van een gerecht dat in een mum van tijd op tafel staat? Deze stamppot van knolselderij met kalkoen klinkt chique, maar staat in slechts 30 minuten op tafel. Door de vadouvan krijgt het gerecht hinten van ui, mosterzaad, komijn en fenegriek. Ben je vegetarisch? Maar wel op zoek naar een recept met knolselderij? Bekijk dan deze knolselderijsoep met paddenstoelen.

>> naar recept

 

freekeh en zalm - delicious

freekeh met zalm en honing-paprikaglazuur

Gek op zalm? Dit recept met freekeh en honing-paprikaglazuur is een echte aanrader!
Nog een lekker recept met freekeh: een salade met freekeh, koriander en merguez.

>> naar recept

 

Bijgerecht

rode-rijstsalade met roodlof

rode-rijstsalade met roodlof, rodekool en geroosterde walnoten

Hier zijn we dol op; rode-rijstsalade met roodlof, rodekool en geroosterde walnoten. Gezond en voedend met lekker veel smaak. Zo zien we salades graag.
Ook lekker: parelcouscoussalade met asperges & feta-harissadressing.

>> naar recept

 

wortels met honing, karwij en yoghurt

Een bijgerecht waar je gelukkig van wordt. Zoete, geroosterde wortels met komijnzaad, korianderzaad en honing. En erbij: kruidige yoghurt met gedroogde chilipeper en citroen. Zin in meer wortelrecepten? 

>> naar recept

 

Nagerecht

kruidkoek-appels-delicious

gepofte appels gevuld met kruidkoek, amandelspijs en vanille-lauriersaus

Misschien wel het ultieme wintertoetje: warme appels uit de oven met kruidige gemberkoekvulling in een jasje van krokant bladerdeeg en vanille-lauriersaus.

>> naar recept

 

koffie-crème brûlée met nootmuskaatkaramel

Begin 1 dag van tevoren aan dit recept.

>> naar recept

kruidkoek-appels-delicious