van mousse tot taart: 9x chocolade-desserts

Voor een dessert kunnen wij altijd nog een gaatje vinden. En zeker een dessert met chocolade! Want laten we eerlijk zijn, chocolade maakt alles nog net een beetje beter. Dus voor alle chocoladeliefhebbers: 9 van onze favorieten. 

Chocolade -hazelnoottaart-delicious

chocolade-hazelnoottaart

Deze chocolade-hazelnoottaart is alles wat je nodig hebt. Wij als echte bakfanaten houden wel van een chocoladetaartje op z’n tijd. Combineer dat met hazelnoten en we zijn om. Onderstaand recept voor chocolade-hazelnoottaart komt uit delicious. hét kookboek.

>> naar het recept

witte-chocolademousse kletskoppen frambozen - delicious

witte-chocolademousse met frambozen en sesam-anijskletskoppen

Een luchtige zoete mousse, friszure frambozen en zelfgemaakte knapperige kletskoppen. Wat wil je nog meer?
Verzorg jij meerdere avonden het dessert? Maak dan ook deze cranberry-meringuetaartjes met chocoladesorbet.

>> naar het recept

chocoladetaart met peer en hazelnoten

Deze heerlijke taart vol noten en chocolade is afkomstig van het Italiaanse eiland Capri. Laten we eerlijk zijn, er zijn weinig dingen zó lekker als Italiaanse desserts. Extra fijn: de taart is glutenvrij!

>> naar het recept

 

champagnetaart heel holland bakt | delicious

champagnetaart

Vanavond stralen Rutger, Evert en Narcis in de finale van Heel Holland Bakt. Hun laatste taak: een feestelijke bruidstaart met trots presenteren. Wij doken in ons archief en vonden daar deze patisserieparel van Rudolph van Veen. Er gaat een hele fles champagne in deze royale taart: feest! 

>> naar recept

 

sticky fudge abrikoos en amandel | delicious

abrikoos-amandel-chocolade fudge

Deze sticky abrikoos-amandel-chocolade fudge zit vól goeds: gedroogd fruit, verse dadels, amandelspread en rauwe cacao. Proef de smaken van dit andere zoet maar eens. Lekker voor bij de koffie of als feestelijk dessert!

>> naar het recept

pure-chocolade-ijs

Niets gaat boven zelfgedraaid ijs! Met goede basisingrediënten maak je verrukkelijk chocolade-ijs. Wij delen twee variaties met chocolade-ijs: een met koffie en de andere met chocolate chip cookies. Een ijskoud kunstje!

>> naar het recept 

 

witte chocolademousse met lavendel | delicious

witte chocolademousse met lavendel en kersen

Verras je gasten tijdens het kerstdiner met een luchtige witte chocolademousse. In dit recept gebruiken we lavendel en kersen om voor een extra speciaal effect.

>> naar recept

 

kersen-chocoladecrèmetaart

Deze kersen-chocoladecrèmetaart kost even wat moeite, maar je geduld wordt rijkelijk beloond. En je laat een diepe indruk achter bij vrienden en familie. De kersen-chocoladecrèmetaart smaakt niet alleen hemels, hij ziet er ook nog eens fantastisch uit. Een showstopper van formaat! 

>> naar het recept 

luchtige chocomousse

Oh, chocomousse! Je mag ons er áltijd voor wakker maken. Vooral als ‘ie zelfgemaakt is. Bekijk de video en ontdek hoe je de mousse superluchtig en tegelijkertijd romig krijgt.

>> naar het recept