Chocoladetaart met peer en hazelnoten

glutenvrij
aantal 12 | gebak, nagerecht | feestelijk, kerst | italiaans | glutenvrij
Deze heerlijke taart vol noten en chocolade is afkomstig van het Italiaanse eiland Capri. Laten we eerlijk zijn, er zijn weinig dingen zó lekker als Italiaanse desserts. Extra fijn: de taart is glutenvrij!
voorbereiding20 minutes
kooktijd45 minutes

ingrediënten

  • 150 g boter
  • 200 g pure chocolade in stukjes
  • 300 g fijne kristalsuiker
  • 5 eieren
  • 200 g hazelnoten fijngemalen
  • 1 overrijpe peer geschild, geprakt of in kleine stukjes
  • 35 g cacaopoeder gezeefd, + extra om te bestrooien
  • ook nodig: rechthoekige bakvorm van 20 x 30 cm ingevet en met bakpapier bekleed

instructies

  • Verwarm de oven voor op 180ºVerwarm de boter met de stukjes chocolade in een hittebestendige kom boven een pan met zachtjes kokend water (zorg dat de bodem van de kom het water niet raaken roer het mengsel glad. Laat iets afkoelen.
  • Doe de suiker en eieren in een kom en klop ze met een mixer 5 min. op hoge snelheid, zodat je een dik en licht mengsel krijgt. Spatel er de gemalen hazelnoten, peer, cacao, het gesmolten chocolademengsel en een snufje zout door.
  • Spreid het beslag uit in de bakvorm en bak in het midden van de oven 45 min. tot het oppervlak knapperig is en barstjes krijgt, terwijl de taart vanbinnen nog zacht en een beetje vochtig is. Laat afkoelen tot kamertemperatuur en bestuif met cacaopoeder.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
Recepten en bereiding: Phoebe Wood. Fotografie: Chris Court. Styling: Kirsten Jenkings. Bewerking: Dosia Brewer
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!