4x springrolls voor een portie lente op je bord

Springrolls hebben het afgelopen decennium de wereld veroverd: de vers gerolde loempia’s van geweekte rijstvellen met rijstvermicelli, rauwe groenten en vis of garnalen doen menig hart sneller kloppen. Dat van jou ook?

Springrolls komen uit Azië, ieder land heeft weer zijn eigen smaken. Variaties uit Vietnam, Thailand, Indonesië en talloze bestemmingen meer. Eet ze als lekkere snack of als maaltijd. Onderstaande recepten helpen je op weg.

Het eerste recept komt uit delicious.juni. Dit nummer – nu in de winkel – staat bomvol heerlijke lente-recepten. Bestel het nummer hier!

4x springrolls

spring rolls met lentegroente & rode kool
Geen zin om alles zelf te rollen? Doe zoals Julie en organiseer een DIY (Do It Yourself) roll-party met allerlei bakjes met de lekkerste ingrediënten op tafel zodat iedereen ze naar eigen smaak kan vullen. Rock & roll én supergezellig!
Tip: Ook lekker met een veeg sriracha-mayo voor wat extra pit.
naar recept
spring rolls met rode kool
springroll mosselen
Tijd voor Zeeuwse mosselen met een Aziatische twist! Dit recept komt uit het Zeeuwse Mossel Kookboek van Bart van Olphen, die maar al te graag aan de slag gaat met dit ingrediënt.
naar recept
springroll mosselen | delicious
rijstrolletjes met garnalen, chilimayonaise en sojasaus
Chun juan heten ze in het Chinees en dat betekent lenterolletje. Het gaat om die rolletjes met dat prachtige, transparante rijstvel* erom. Gevuld met verse groenten, noedels, garnalen of vlees. Fris, knapperig en ultra vers.
'Laat je niet afschrikken door de rijstvellen. Die behoren tot de makkelijkste velletjes om mee te werken. Haal ze een voor een door handwarm water om ze wat zachter te maken, vul ze, rol ze op en maak dicht.'
naar recept
spring rolls recept rijstrolletjes met garnalen
summer rolls met krab
'Wie denkt dat surimi iets met krab te maken heeft, moet vooral een salade, cocktail of summer rolls van echt noordzeekrab proeven' – Mister Kitchen
Tips van Mister Kitchen voor krab kopen, schoonmaken en koken…
naar recept
summer rolls

Bekijk ook: 27x krokante hapjes om van te watertanden

spring rolls recept rijstrolletjes met garnalen