Een romige gebonden soep kun je natuurlijk maken zoals je ‘m zelf het liefst eet. Maar er is eigenlijk nog nooit een soep slechter geworden door de toevoeging van zoete aardappel.
Deze oranje aardappel geeft je soep namelijk iets romigs, zoets én vullends. Wat wil je nog meer? Nou een aantal goede recepten natuurlijk!
Nog meer zin in soep? 18x winterse soep – om je aan op te warmen
Waarom zou je ‘m in je soep doen?
Met zoete aardappel in je soep wordt je soep niet alleen lekkerder, maar het heeft ook een functie. Weliswaar iets minder dan bij een ‘gewone’ aardappel, maar de zoete, oranje variant zorgt ook voor zetmeel en helpt dus om je soep beter te vinden.
Daarnaast is het natuurlijk een gezond ingrediënt. Zo zit er bijvoorbeeld veel bètacaroteen (een antioxidant) in. De zoete knol zit daarnaast ook vol met vitamine B2, vitamine B3, vitamine C en vitamine E. Een hele goede reden om ‘m toe te voegen aan je soep dus!
Je kunt de knol natuurlijk gebruiken als hoofdingrediënt. Maar hij is ook fantastisch in combinatie met bijvoorbeeld linzen, pompoen of andere groenten.
De lekkerste recepten voor soep met zoete aardappel
Ben je een fan van zoete aardappel? Maak dan ook deze zoete-aardappelsoep!
Lees ook: de 10 populairste soep recepten van 2023 – met een niet zo verrassende nummer 1