(Snelle) noedelsoep is een smaakvol en veelzijdig gerecht dat je meeneemt naar de verschillende Aziatische landen, van Japan tot Vietnam. Elke regio in Azië geeft er zijn eigen twist aan: van de rijke, hartige Japanse ramen tot de frisse Vietnamese pho en de kruidige laksa uit Singapore.
Noedelsoep zit vol verschillende smaken en mixt een kruidige bouillon samen met zachte noedels, knapperige groenten en verse kruiden. Deze soep is een echte comfort maaltijd, of het nu hartje winter is of op een frisse zomeravond.
Slurp en geniet
Wist je dat ze in Japan een bijzonder etiquette hebben als het gaat om noedels eten? Het is namelijk de bedoeling dat je je kom met noedels met hoorbaar geslurp eet. Het slurpen wordt niet alleen gezien als teken dat je geniet, maar helpt ook de smaken en aroma’s beter naar voren te laten komen.
Makkelijker dan je denkt!
Het mooie aan noedelsoep is dat je voor een heerlijke kom soep niet uren in de keuken hoeft te staan. Met de juiste ingrediënten en een paar slimme shortcuts, kun je in minder dan 30 minuten een smakelijke en voedzame noedelsoep op tafel toveren.
Of je nu zin hebt in een lichte groentesoep met rijstnoedels, een hartige misosoep met udon, of een pittige kokossoep, de mogelijkheden zijn eindeloos en aan te passen aan jouw voorkeuren.
Zin om zelf aan de slag te gaan? Ontdek hieronder onze snelle noedelsoeprecepten en zet binnen een half uur een dampende kom noedelsoep op tafel!
9x snelle noedelsoep in minder dan 30 minuten
Lees ook: 8x Aziatische sauzen die in jouw keukenkastje horen | delicious.magazine