10x de lekkerste romige desserts

Op zoek naar een lekker romig toetje? In dit lijstje vind je de 10 lekkerste romige desserts, allemaal gemaakt met eieren, melk of room. Van perfecte custard tot krokante crème brûlée en van zijdezachte mousse tot luchtige macarons.

10x romige desserts en toetjes

pure chocolademousse in een glaasje
De traditionele chocolademousse komt uit Frankrijk en wordt gemaakt van eieren en chocolade. Deze pure chocolademousse is zacht en romig.  Zin in een ander toetje met chocolade? Deze chocolade-vanillelolly’s zijn ook lekker!
naar recept
pure chocolademousse
de perfecte crème brûlée
Crème brûlée is een klassiek Frans dessert, bestaande uit een romige laag custard met daarop gekaramelliseerde suiker. Het ultieme genieten begint al als je met je lepel op de stevige karamellaag tikt en de zijdezachte vanillecrème tevoorschijn komt.
Rutger van den Broek vertelt je hoe je de perfecte crème brûlée zelf maakt
naar recept
creme brulee - delicious
macarons met aardbeienvulling
De 'dopjes' van de macarons worden traditioneel altijd zonder smaakje gebakken, hoogstens met wat vanille. Wel krijgen ze een kleur die past bij de vulling.
Probeer ook eens vegan macarons!
naar recept
macarons met aardbeienvulling
Rutger bakt: bokkenpootjes met koffieganache
Rutger bakt voor delicious. bokkenpootjes met koffieganache: “Voor mij zijn bokkenpootjes een soort Nederlandse macarons; met de vulling kun je eindeloos variëren.”
naar recept
bokkenpoot - delicious
panna cotta van witte chocolade, kokos en kardemom
Dit dessert is de kers op de taart, het moment waar iedereen naar uitkijkt! Heerlijke panna cotta van witte chocolade kokos en witte chocolade. Wat wil je nog meer?
naar recept
panna cotta van witte chocolade-delicious
Pastel de nata
De pastel de nata is bedacht door monniken in Portugal en óveral geliefd, dit verrukkelijke ‘gebakje’ met ei, suiker en kaneel. Met kant-en-klaar roomboterbladerdeeg maak je ze in no-time zelf. Hier zie je stap voor stap hoe dat moet.
Ook een lekker gebakje: chocoladescones met cranberry’s.
naar recept
pastel de nata
klassieke citroensoufflé
Deze citroensoufflé is makkelijker te maken dan je zou denken en je hebt maar een paar ingrediënten nodig (die je waarschijnlijk ook al in huis hebt).
Lees hier hoe je de perfecte soufflé maakt.
naar recept
citroensouffle-delicious
malvapudding
Dit keer geven we je het recept van Zuid-Afrikaanse malvapudding met een rijke karamelsaus. Want we ons graag inspireren door traditionele toetjes uit verschillende landen. Deze warme karamelpudding is lekker en licht. Een comfort-toet bij uitstek! Lekker met een bol vanille-ijs erop en een sterke espresso erbij.


En heb je wel eens een echte bread & butter pudding gemaakt? Om je vingers bij af te likken!
naar recept
malvapudding
rabarber-custardtaart met vanille en steranijs
Net zo plotseling als het er is, is rabarber ook weer verdwenen. De friszure rozerode rabarberstengels zijn dus een beetje mystiek en kort te koop, zo van april tot juni. Dus er is geen beter excuus om ze direct te gebruiken! Maak deze rabarber-custardtaart met vanille en steranijs en word op slag verliefd.
naar recept
rabarber-custardtaart
citroen-meringuemousse
Mmm… Wat is deze mousse lekker luchtig! De perfecte combinatie met een vleugje friszure citroen. Wanneer je geen crème-brûléebrander hebt, kun je het eiwit ook goudbruin branden onder de hete ovengrill. Blijf er wel bij, het gaat snel!
Dit is ook een heel goed idee: meringue-semifreddo.
naar recept
citroen meringue mousse
citroen-meringuemousse | delicious