Rendang, afkomstig uit West-Sumatra, is niet zomaar een gerecht: het is een smaakexplosie. Duik in de Indonesische keuken en maak onderstaand recept voor rendang, of een van de variaties!
Het geheim van rendang? Geduld. Het vlees suddert langzaam in kruiden en kokosmelk totdat het bomvol smaak zit. Het resultaat is verrukkelijk mals vlees. Echt zo’n project wat je dit weekend wil oppakken.
Variaties op rendang
Rendang heeft inmiddels de wereld veroverd en dus komt het stoofvlees in talloze variaties. Natuurlijk zijn we gek op de traditionele bereidingswijze, maar ook rendang is aan culturele trends onderhevig. Chefs over de hele wereld geven er hun eigen draai aan. Wat dacht je van rendang-burgers of taco’s? En onlangs spotte we op een feestje rendangkroketjes. Heerlijk!
Lees ook: alles wat je wil weten over tamarinde
Ook bij delicious. houden we van klassiekers én verrassende twists. Zo vind je hieronder naast versies met rundvlees, een recept met hazenpoten of als je liever voor vegetarisch gaat: met pulled oats. Lekker langzaam gestoofd of makkelijke en snel.
Een ding blijft overeind: alle recepten zitten bomvol smaak. Eet smakelijk!
4x recept voor rendang
Meer inspiratie? Bestel het laatste nummer van delicious.!