Met december voor de deur kan het niet anders dan dat we langzaamaan gaan terugblikken. Wat waren de hits van afgelopen jaar en nemen we zéker het nieuwe jaar in? De populairste stoofrecepten van 2024 gaan sowieso door naar de volgende ronde.
Kijken we naar de lijst van vorig jaar, dan zien we dit jaar een hoop klassiekers én een paar nieuwkomers. Zoals de visstoof met mosterdroom: een comfy visstoof met mosterd, room en krokante salie. Je serveert ‘m met rijst of brood en een frisse bladsalade.
De 10 populairste stoofrecepten van 2024
Dol op stoven, maar eet je liever geen vlees? Ook pastinaak is perfect om te stoven! Dit harde wortelgewas heeft een zoete anijsachtige smaak wat heerlijk samengaat met kastanjechampignons en walnoten.
naar receptHet is precies wat je wilt op een stralende herfstdag. Én het is alles wat je nodig hebt na een frisse, grijze dag waar je niet alleen de wind, maar ook de regen tegen had. Kortom: dit Noorse stoofpotje – soppstuing – bomvol boeiende smaakmakers is je nieuwe beste vriend. In tegenstelling tot andere stoofpotten is hij lekker snel klaar: na 25 minuten kun je aanvallen. Liever vega? Ga dan voor plantaardige spekreepjes.
naar receptGebruik runderschouder voor dit recept. Staartstuk (ook bekend als picanha) kan ook, alleen is het duurder en een magerder stuk vlees.
naar receptOok zalmfilet en garnalen zijn heerlijk in deze comfy visstoof.
naar receptrunderstoofpot met rode wijn, spek, uien en champignons
Niets zo lekker als een pan stevige goulash op een kille winterdag. Deze verrukkelijke rundergoulash is één van onze lievelingen. Ook ideaal om van tevoren te maken! In plaats van brood kun je er ook rijst bij geven.Ook lekker: kipgoulash met linguine.
naar receptHet maakt niet uit welke vis je voor deze romige casserole kiest. Nog lekkerder: kies niet één soort vis, maar van alles wat. Ook met de groenten kun je alle kanten op: courgette, venkel, paprika en ook broccoli, sperziebonen, wortel en cherrytomaten zijn heerlijk. Lekker met rijst, krieltjes of tagliatelle!
naar receptVoor zowel het maken als het oppeuzelen van coq au vin neem je de tijd. Comfort food dus. Deze coq au vin maak je extra smaakvol met een scheutje cognac.
naar receptDeze stoof van kalfsschenkels in een rijke groentesaus is een echte Italiaanse klassieker. Maak de ossobuco extra lekker met een frisse gremolata.
naar receptOoit gehoord van kip à la Normande? Deze stoofschotel met kip zet je gewoon in de oven, daarna kun je achterover leunen terwijl je huis zich vult met de heerlijkste geuren. Dit gerecht valt zéker onder comfortfood!
naar receptBekijk ook: de 10 populairste soepen van de afgelopen jaren








