We love pasta. Pasta is comfort, plezier, het is de perfecte combinatie van eenvoud en van smaak. Afgelopen jaar waren de Italiaanse klassiekers onverminderd populair op deliciousmagazine.nl. Het liefst met een twist.
Wat ons betreft is pasta écht onweerstaanbaar als je focust op de details. Een beetje citroen in je ravioli of een goede burrata bij je pasta. Bij Italiaans denken we al snel aan de klassiekers, maar een beetje variëren mag best. Onderstaande recepten krijgen af en toe een verrassende delicious.twist.
Benieuwd naar de lijst van vorig jaar? Die kun je hier vinden!
11. Pasta met gehaktballetjes uit de oven
pasta met gehaktballetjes al forno
Pasta met gehaktballetjes al forno is ideaal voor stressvrije feestdagen. Je maakt dit gerecht in een handomdraai.
naar recept
10. Vegetarische lasagne met paddenstoelen
paddenstoelenlasagne
Herfstfavorieten als lasagne, pilav, curry en bolognesesaus maak je heel makkelijk vega of vegan. Gebruik extra veel groenten, peulvruchten, kruiden en specerijen en herontdek comfort food vol smaak.
naar recept
9. Groentelasagne met kaas en spek
groentelasagne met kaas en spek
Hoe romig wil je het hebben? In deze lasagne gaan 3 soorten kaas én slagroom. De pancetta geeft nog iets heerlijk rokerigs.
naar recept
8. Macaroni met tonijn uit de oven
macaroni met tonijn uit de oven
Je kunt de andere helft van dit gerecht ongebakken, bestrooid met de kaas en het kruimelmengsel 1 maand in de vriezer bewaren. Verwarm de oven voor op 190℃, dek de nog bevroren macaronischotel af met aluminiumfolie en bak 25 min. Verwijder het aluminiumfolie en bak het nog 20-25 min. zodat het gratinlaagje krokant wordt.
naar recept
7. Pasta met gebakken venkel
pasta met gebakken venkel en citroen-kruidensaus
Pasta is perfect voor doordeweeks, al helemaal wanneer je 'm vol stopt met groenten! Dit recept vraagt om verse venkel, is easy te maken en fris dankzij citroen.
naar recept
6. Pastasalade met pesto
pastasalade met pesto
Deze kleurrijke pasta combineert perfect met allerlei verse ingrediënten in een frisse salade. Een pastasalade is een lekkere, volwaardige hoofdmaaltijd, maar kan ook prima worden geserveerd als bijgerecht, bijvoorbeeld bij de barbecue. Blijft er wat over, geen probleem! Deze pasta blijft heerlijk stevig en wordt niet klef, dus is ook heerlijk als je hem de dag erna als lunch wilt eten.
naar recept
5. Ravioli met walnoot
ravioli met walnoot-saliericotta en bruine maanzaadboter
Gevulde pasta is een ideaal feestgerecht voor veel gasten. En deze vega variant van Janneke Phillipi is ook nog superlekker. De ravioli kun je prima een aantal weken van tevoren maken en (los) invriezen.
naar recept
4. Risoni cacciatore met courgette
risoni cacciatore met courgette
De januariblues maakt geen schijn van kans met dit comfort food uit één pan.
naar recept
3. Romige penne met paddenstoelen & kaas
romige penne met paddenstoelen & kaas
We dagen je uit om maar eens een beter voorbeeld van kazig comfortfood te noemen.
naar recept
2. Pasta met burrata
pasta met burrata
Cacio Italiano! Van buffelmelk tot geitenmelk, van zacht tot hard, van mild tot pittig en van jong tot oud; wij kaaskoppen worden ontzettend gelukkig van Italiaanse formaggio. Vooral van burrata – Italiaans voor 'boterachtig' – kunnen we geen genoeg krijgen. In deze pasta wordt de fluweelzachte bol kaas gecombineerd met een pittige tomatensaus.Ook heerlijk met burrata: pompoengalette van Yvette
naar recept
1. Het populairste pasta recept van 2024: Pasta alla norma
pasta alla norma van Toscanini
Op Sicilië is dit dé vegetarisch pasta. Zachte blokjes aubergine worden door de tomatensaus gehusseld samen met versgeraspte ricotta salata. Met Maud Moody en Leonardo Pacenti van Toscanini als leermeesters, maak je deze klassieker heel gemakkelijk zelf. Kan je geen genoeg krijgen van pasta (wie wel?), haal dan hun nieuwe kookboek in huis met alle beproefde pastarecepten uit de keuken van Toscanini.
naar recept
Bekijk ook: de 8 populairste stamppotten van 2024