7x pokebowl en andere recepten uit één kom

We zijn op zoek gegaan naar pokebowl recepten in de breedste zin van het woord. Heerlijke pokebowls, saladebowls of bijvoorbeeld een kipbowl. Zin in? Lees vooral even verder.

De pokebowl is eigenlijk iets typisch Hawaïaans: een kom rijst met vis en zeewier. Maar wat het vandaag de dag is, dat is voor verschillende interpretaties vatbaar. In onderstaande lijst reizen we de wereld over en maken tussenstops in Japan, Korea en Turkije voor diverse lokale versies van (rijst)gerechten in een kommetje.

Perfect voor een drukke dag, zo’n kom tjokvol heerlijke ingrediënten. Genoeg inspiratie voor de rest van de week.

Pokebowl recepten

pokebowl met vis & kimchi
Lekker Hawaïaans: een kom rijst met vis, een eitje en een flinke schep zeewier. Traditioneel werd poké – toen het nog geen poké heette – bereid met verse vis, zeezout, kemirienoten en lokaal zeewier (limu). Tegenwoordig is niks te gek en mag je helemaal losgaan met de toppings, zoals kimchi of macadamianoten, mits de vis maar krakend vers is.
Zelf kimchi maken? Zie kimchi stap voor stap.
naar recept
vega-kipbowl (katsu) met soja-gembermayo
Deze vega-kipbowl is geïnspireerd op het Japanse gerecht kip katsu, waarbij de kip wordt gepaneerd met panko. Panko is wat grover dan ander paneermeel, waardoor de schnitzel heerlijk krokant wordt. Janneke maakt haar vega versie. Smullen!
Maak ook eens: vegan ossobuco
naar recept
pokebowl kip vega kipbowl met soja-gembermayo
soul bowl met pittige kip
Deze soul bowl met pittige kip zit tjokvol lekkere én gezonde ingrediënten en staat in een halfuur op tafel. Perfect voor een drukke dag. Vork in de aanslag!
Probeer ook pittige kip met mangosalade.
naar recept
soul bowl met pittige kip | delicious
quinoa saladebowl met hoemoes-gemberdressing
Werkelijk álles is lekkerder als je het uit een kom eet. Deze saladebowl met quinoa en een frisse hoemoes-gemberdressing is comfort food ten top. Klaar in 20 minuten, zodat je (samen met je bowl) de rest van de avond op de bank kunt vertoeven. Of neem ‘m lekker mee naar buiten!
naar recept
bowl met gerookte forel en pruimen
Drukke dag achter de rug? Of gewoon zin om snel aan tafel te zitten, maar wél met een lekkere, gezonde maaltijd? Deze bowl met gerookte forel en pruimen komt als geroepen. Dus vork in de aanslag en genieten maar!
bowl met gerookte forel en pruimen | delicious
fish & chips met wasabi
Fusion cooking? Wij houden ervan! Met deze fish & chips met wasabi wordt dit typisch Britse gerecht gekruist met Aziatische smaken.
fish & chips met wasabi | delicious
amandel-koftaballetjes met oertomatensalade
Een goed gevulde kom met onder meer quinoa, olijfolie, amandelen, koftaballetjes, oertomaten en plakjes feta. Ook handig: alles zit in één kom, dus neem deze amandel-koftaballetjes met oertomatensalade gerust mee het zonnetje in.
Amandel-koftaballetjes - delicious

Toch iets anders dan deze pokebowl recepten? Portugees eten: de lekkerste gerechten uit Portugal

pokebowl recepten