Size does matter, ja eens, maar de vorm is net zo belangrijk als het op pasta aankomt. Lange slierten blijven beter plakken aan lichte tomatensauzen, terwijl buisjes zoals pasta penne willen rondzwemmen in stevige ragù, een pastasalade of robuuste ovenschotel.
Met een simpele, goed uitgevoerde pasta penne scoor je bij iedereen punten. Het is de Barbapapa onder de pasta’s die zich moeiteloos transformeert van doordeweekse vriend tot haute cuisine showstopper. Je kunt de penne zelf maken, maar een zakje gedroogde pasta penne van een goed merk, het liefst door een bronzen mal gegoten (al bronzo), is vaak al goed genoeg.
Even al dente koken in flink zout water en zorgen dat de saus al klaarstaat. Want de regel is: eerst de saus, dan de pasta – zo heb je nooit van die flubberige pastabuizen die uit elkaar vallen, maar fiere buizen met een bite!
Misschien is het je favoriete pastavorm en ben je op zoek naar nieuwe inspiratie, of heb je simpelweg nog een zakje pasta penne liggen die nodig op moet: hier zijn 7 recepten uit ons archief die we iedereen kunnen aanraden.
7x pasta penne recepten
Zet dit recept deze week op de kookplanning: geroosterde aubergine met sesam & bosui