Size does matter, ja eens, maar de vorm is net zo belangrijk als het op pasta aankomt. Lange slierten blijven beter plakken aan lichte tomatensauzen, terwijl buisjes zoals pasta penne willen rondzwemmen in stevige ragù, een pastasalade of robuuste ovenschotel.
Met een simpele, goed uitgevoerde pasta penne scoor je bij iedereen punten. Het is de Barbapapa onder de pasta’s die zich moeiteloos transformeert van doordeweekse vriend tot haute cuisine showstopper. Je kunt de penne zelf maken, maar een zakje gedroogde pasta penne van een goed merk, het liefst door een bronzen mal gegoten (al bronzo), is vaak al goed genoeg.
Even al dente koken in flink zout water en zorgen dat de saus al klaarstaat. Want de regel is: eerst de saus, dan de pasta – zo heb je nooit van die flubberige pastabuizen die uit elkaar vallen, maar fiere buizen met een bite!
Misschien is het je favoriete pastavorm en ben je op zoek naar nieuwe inspiratie, of heb je simpelweg nog een zakje pasta penne liggen die nodig op moet: hier zijn 7 recepten uit ons archief die we iedereen kunnen aanraden.
7x pasta penne recepten
We dagen je uit om maar eens een beter voorbeeld van kazig comfortfood te noemen.
naar receptVoor penne met artisjok gebruiken we verse artisjokken die een beetje knarsen als je ze tegen elkaar wrijft.
naar receptDit gemakkelijke zomerse recept voor penne met garnalen en pesto komt uit delicious. hét visboek. In dit kookboek vind je de beste recepten voor vis, schaal- en schelpdieren!
naar receptOp Sicilië is dit dé vegetarisch pasta. Zachte blokjes aubergine worden door de tomatensaus gehusseld samen met versgeraspte ricotta salata. Met Maud Moody en Leonardo Pacenti van Toscanini als leermeesters, maak je deze klassieker heel gemakkelijk zelf.
naar receptVind je stilton te pittig? Vervang ‘m door een bol mozzarella. Scheur in stukjes en drapeer over de schotel. Geraspte emmenthaler smaakt ook goed!
naar receptDeze kleurrijke pasta combineert perfect met allerlei verse ingrediënten in een frisse salade. Een pastasalade is een lekkere, volwaardige hoofdmaaltijd, maar kan ook prima worden geserveerd als bijgerecht, bijvoorbeeld bij de barbecue. Blijft er wat over, geen probleem! Deze pasta blijft heerlijk stevig en wordt niet klef, dus is ook heerlijk als je hem de dag erna als lunch wilt eten.
naar receptZo nu en dan houden we van écht powerfood. Daarom kiezen we ingrediënten die ons lijf net dat beetje extra kunnen geven, bijvoorbeeld walnootolie. Dat bevat veel meervoudig onverzadigde vetzuren en ook omega-3 olie, de olie die ook in vette vis zit en die we bijna allemaal te weinig eten. Gezonde vetten dus! Onze volkorenpastasalade bevat naast de walnootolie ook sproutmix: een mix van jonge, net ontkiemde zaadjes die boordevol vitaminen, mineralen en voedingsstoffen zitten.
naar receptZet dit recept deze week op de kookplanning: geroosterde aubergine met sesam & bosui






