Paksoi-lovers opgelet: niet één, twee, maar twáálf recepten met paksoi vonden we in ons online archief. Hoog tijd dus om vanavond zo’n heerlijk paksoi recept te maken.
Paksoi of pak-choi is een verbastering van het Kantonese baak choi. In het Standaardchinees heeft de naam de letterlijke betekenis ‘kleine witte groente’.
De groente is heerlijk bij butterchicken, geroerbakt bij noedels of in een pindasoep. Kijk maar naar de recepten hieronder.
Kun je paksoi rauw eten?
Ja hoor, dat kan! Bijvoorbeeld in een salade of als topping op een soepje. Zowel het groene al het witte gedeelte kun je hiervoor gebruiken.
Paksoi is hartstikke gezond. Het bevat niet veel calorieën, maar wel veel voedingsstoffen als vitamine A en C. Geniet nu volop van de groente, want paksoi is van februari tot en met oktober in het seizoen. Al kun je het tegenwoordig bijna het hele jaar door wel in de supermarkt vinden.
Recept paksoi met kip of vlees
butterchicken met paksoi
Butter chicken is een bekend Indiaas kipgerecht met heerlijke saus. Elke Indiase kok heeft z’n eigen recept en jij straks ook! Met kant-en-klare boemboe zet je hem binnen een half uur op tafel. Kun je geen kipgehakt vinden? Neem dan 300 g kipfilet, snijd in stukken en maal met behulp van de pulseknop van de de keukenmachine fijn tot gehakt. Voeg aan het gehakt nog wat fijngesneden munt of koriander toe.We gokken dat hier ook veel lekkers voor je tussen zit: 14x recepten om verrukkelijk Indiaas te koken!
Fris, een beetje spicy en lekker knapperig! Deze spicy kalkoen staat binnen no time op tafel. De limoenrasp geeft tijdens het na-stomen smaak af aan de rijst en maakt het gerecht zo extra fris. Enjoy!
Zin in frisse kip? Dan zit je met deze kipdijfilet met citroengras gebakken. Door de toevoeging van gember geef je de kip extra pit. Een heerlijk Aziatisch gerecht om te combineren met paksoi en rijst.Voeg één van deze spannende Aziatische watercocktails toe om het af te maken.
Fingerfood voor zondag. Deze drumsticks worden übersticky door honing en oestersaus en zijn goed voor te bereiden.Dat is zelfs nog beter, want hoe langer je de kip marineert, des te meer smaak deze krijgt. Wok de paksoi kort zodat deze zijn crunchy houdt.
gestoofd rundvlees met steranijs en paksoi naar recept
Paksoi met vis of schaal- en schelpdieren
paksoi met noedels, garnalensaté en honingsaus
Saté van kip is altijd goed, maar wist je dat garnaal op een stokje ook heel lekker is? Vooral met een sticky honingsaus en knapperige edamamebonen!Nog niet uitgespiest? Probeer een van deze heerlijke satérecepten.
Paksoi is een heerlijke bladgroente met lekkere bite omdat de stelen zo knapperig zijn. Het heeft een heel milde koolsmaak, is overal te koop en in veel gerechten te gebruiken, zoals in dit lunchgerecht met pittige paksoi en makreel. Heb je makreel wel eens gerookt in groene thee? Het geeft een hele subtiele rooksmaak!
Met Jannekes wereldkeuken ben je snel en makkelijk even weg uit eigen land! Ga voor Thaise zalm met noedels en frisse paksoi. Met een gerecht in bananenblad (je koopt het bij de toko) kun je op veel ooh’s en aah’s rekenen. Ideaal dus voor een etentje met vrienden.
Weinig tijd en toch lekker koken en eten? Laat dat maar aan ons over. Probeer deze vegan hoisin-chilitofoe met paksoi en noedels maar! De kleinere shanghai paksoi die we gebruiken is niet altijd en overal goed verkrijgbaar. Je kunt ook prima gewone paksoi nemen en die lekker grof snijden.
Dit recept voor vegan auberginecurry is gebaseerd op de klassieke butter chicken. Stoof de aubergine langzaam in romige kokoscurry en je weet niet wat je proeft!