5x paella om er een Spaans feestje van te maken

Paella wordt overal nét even anders gemaakt. Wat ze in ieder geval gemeen hebben is dat ze allemaal goedgevuld zijn en bomvól smaak zitten.

Wat vooral belangrijk is bij het bereiden van paella is dat je de rijst niet roert (zoals bij risotto). Wanneer de rijst gaar is haal je de pan van het vuur en dek je hem nog tien minuutjes af met aluminiumfolie om na te laten garen.

5x paella recepten

paella met mosselen zeebaars en chorizo
Deze paëlla met mosselen, zeebaars en chorizo is een pareltje. Je waant je na één hap al op een terras aan de Spaanse kust. De saffraan, die het gerecht de kleur van de ondergaande zon geeft, versterkt dit effect nog meer. 
naar recept
paella met mosselen zeebaars en chorizo
zeeuwse paella
Mr. Kitchen: ‘ ’s avonds maken we op het strand een authentieke Zeeuwse paella met o.a. kokkels, mosselen, Hollandse garnalen, tuinbonen en lamsvlees van Tholen. Dit vlees wordt ook wel pre-sale genoemd, vanwege de licht zilte smaak door het grazen dichtbij zee. Bij een prachtige zonsondergang eten we van unieke provincieproducten. Hier kronkelt het vruchtbare water zo dicht door ieders bestaan dat wij alle vertrouwen hebben in een duurzame toekomst. Zo kunnen nog meer generaties genieten van Zeelands Big five.’
paprika-paella met chorizo en inktvis
Deze paprika-paella maak je met chorizo en inktvis, risottorijst en rode puntpaprika. Chorizo en inktvis zijn echt een lekker duo, gebruik ze dus niet alleen samen in deze paprika-paella, maar ook in stoofgerechten, pasta’s, salades.

paprikapaella - delicious
paella met kip, chorizo en paprika
Doordeweeks even ontspannen, doe je zo. Even een kwartiertje snijden en roeren, de paella in de oven doen, glas wijn inschenken en even bijkletsen over de dagelijkse beslommeringen…
naar recept
paella-delicious
paella met garnalen, mosselen, zeevruchten en konijn
Paella is zó lekker, zó zomers en zó makkelijk voor veel mensen te maken. Een ideaal veel-vrienden-gerecht. Het fijne aan paella is alle ingrediënten kunnen vervangen worden door iets gelijkwaardigs: konijn door kip, zeefruit door verse vis van de markt en voeg gerust doperwten of broccoli toe. Dus trommel je vrienden op en eet, lach en feest samen!
Tafel vol met mensen? Hier vind je de lekkerste paella's!
paella met garnalen

Lees ook: 6 Spaanse salade recepten, por favor

paella met mosselen zeebaars en chorizo