Wat past meer bij elkaar dan de herfst en paddenstoelensoep? We’ll wait for an answer… Paddenstoelensoep is wat ons betreft een goudbruin gegeven deze periode. Of rood, want het is ook heerlijk om iets anders te koken dan een klassiek exemplaar.
Waar ga jij voor? Een heerlijke wilde-paddenstoelensoep met hazelnoot of lekker Italiaans: een paddenstoelenminestrone met gnocchi? Hieronder vind je al onze recepten. Mocht je toch liever zelf iets bedenken, dan hebben we nog een paar tips.
- Ga voor een mix van verschillende paddenstoelen voor meer smaak
- Een scheutje witte wijn maakt je soep extra lekker
- Vergeet de topping niet! Laat je inspirerend door onderstaande recepten en ga voor crème fraîche, noten, flinterdun geschaafde zwarte truffel of peterselie
Meer herfst? Ronduit trots zijn we dat we – als een van de eersten – recepten uit Yotam Ottolenghi’s nieuwste boek COMFORT met je mogen delen in het oktobernummer. Maar er is meer! Want als de tuindeuren steeds vaker dichtgaan, wordt de keuken vanzelf weer onze lievelingsplek. Alleen al om de geur van curryblaadjes gebakken in kokosolie voor romige kip groentestoof. En als de regen ritmisch op de ramen tikt, leven we ons uit met paddenstoelen. In risotto of goulash met puree; comfort to the max. Geniet ervan! Bestel het nummer hier!
Lekker klassiek
Bospaddenstoelenstoep
Paddenstoelensoep met een twist
Bekijk ook: vegetarische lasagne met paddenstoelen