Wat past meer bij elkaar dan de herfst en paddenstoelensoep? We’ll wait for an answer… Paddenstoelensoep is wat ons betreft een goudbruin gegeven deze periode. Of rood, want het is ook heerlijk om iets anders te koken dan een klassiek exemplaar.
Waar ga jij voor? Een heerlijke wilde-paddenstoelensoep met hazelnoot of lekker Italiaans: een paddenstoelenminestrone met gnocchi? Hieronder vind je al onze recepten. Mocht je toch liever zelf iets bedenken, dan hebben we nog een paar tips.
Ga voor een mix van verschillende paddenstoelen voor meer smaak
Een scheutje witte wijn maakt je soep extra lekker
Vergeet de topping niet! Laat je inspirerend door onderstaande recepten en ga voor crème fraîche, noten, flinterdun geschaafde zwarte truffel of peterselie
Meer herfst? Ronduit trots zijn we dat we – als een van de eersten – recepten uit Yotam Ottolenghi’s nieuwste boek COMFORT met je mogen delen in het oktobernummer. Maar er is meer! Want als de tuindeuren steeds vaker dichtgaan, wordt de keuken vanzelf weer onze lievelingsplek. Alleen al om de geur van curryblaadjes gebakken in kokosolie voor romige kip groentestoof. En als de regen ritmisch op de ramen tikt, leven we ons uit met paddenstoelen. In risotto of goulash met puree; comfort to the max. Geniet ervan! Bestel het nummer hier!
Lekker klassiek
wilde-paddenstoelensoep met hazelnoot
Yvette: ‘Zelfgemaakte bouillon is altijd het lekkerst. Elk eenvoudig gerecht knapt enorm op van de indringende smaak van een zelfgetrokken bouillon. Overigens is de geur van een grote pan bouillon, trekkend op het fornuis, ongeëvenaard.'
delicious. friend Yolanda stelde met onze andere delicious.friends een op-en-top feestmenu samen! Slim en easy: bereid haar paddenstoelensoep een dag van tevoren, vervolgens geniet je er met volle teugen van.
Ook zo gek op paddenstoelen? In de herfst maken we het liefst elke week deze zalige, simpele én makkelijke paddenstoelensoep met tijm. Meer weten over paddenstoelen? In dit artikel vertellen we je alles over wilde paddenstoelen.
stevige soep met parelgort, bospaddenstoelen en whiskey
Yvette: ‘Geen whiskey in huis – hè, echt waar? Gebruik dan droge sherry, ook lekker hoor. Bewaar je een restje soep tot de volgende dag, giet er dan nog wat bouillon bij, want de gort neemt al het vocht op’
Warm na een koude herfstdag op met wildsoep met paddenstoelen. In deze versie zitten zowel gedroogde als verse exemplaren, afgedekt met een lekker krokant korstje. Meer feestelijke kerstrecepten? Je vindt op deze pagina al onze kerstrecepten bij elkaar!
Een ultiem hartige soep waar je makkelijk een dubbele hoeveelheid van kunt maken. Aan de basis liggen gedroogde paddenstoelen en bacon.En om door de hartigheid heen te prikken, top je de soep af met zoetzure komkommer die je heel easy zelf maakt.
Met dit koude weer warm je helemaal op bij deze paddenstoelenminestrone. Koelverse gnocchi en gedroogde paddenstoelen spelen de hoofdrol in deze rijkgevulde soep.Nog gnocchi over? Deze gnocchi met tomaten-gorgonzolasaus en pancetta is verrukkelijk!