6x mascarpone magic: deze taarten wil je bakken

6x mascarpone magic: deze taarten wil je bakken
Recept: Rutger van den Broek | Fotografie: Ernie Enkelaar | Styling: Esther de Munnik

Mascarpone taart: zijdezachte Italiaanse roomkaas – eigenlijk bijna meer een dikke, fluweelzachte room – is mild, lichtzoet en rijk van smaak.

Mascarpone past zó goed in taarten omdat het zowel romig als neutraal van smaak is, een perfecte basis om andere smaken mee te laten stralen zoals: frisse citrus, zoet zomerfruit of juist nootachtige, diepere smaken als karamel en specerijen.

Het hoge vetgehalte maakt het bovendien heerlijk smeuïg en stabiel: ideaal om op te kloppen tot luchtige crèmes, of juist stevig genoeg om taarten hun vorm te laten behouden.

Lees ook: mascarpone over? dit kun je ermee doen

Dus haal je mascarpone in huis en maak een van deze heerlijke recepten:

6x mascarpone taart

citrus-mascarponetaart
Mascarpone ontstond bij toeval in Lombardije. Het is eigenlijk geen kaas, maar volvette room, zacht gezuurd met citroen- of wijnsteenzuur. Daarom komt mascarpone dichter bij yoghurt of clotted cream.
Je kunt het eenvoudig zelf maken: 7x de allerlekkerste zoete recepten met mascarpone
naar recept
mascarpone toetje
ricotta-mascarponetaart met amaretti en limoncello
Romig en fris, decadent en easy. Deze ricotta-mascarponetaart met amaretti en limoncello is minder zoet dan normaal, fijn voor iedereen die niet van té zoet houdt!
Ook lekker: deze subtiele ricottataartjes voor naast een verse espresso.
naar recept
mascarponetaart-deliciousmagazine
schuimtaart met pecannoten, peer en mascarpone
Rutger bakt een geweldige showstopper voor kerst: een waanzinnig lekkere taart met bros pecannotenschuim, tipsy whiskyperen, ahornkaramelsaus en flinterdunne perenchips. De combinatie van smaken en texturen maken deze schuimtaart onwijs lekker. Beloofd: voor deze prachtige taart krijg je een staande ovatie!
Nog zo'n prachtige showstopper: kokos-limoentaart met ananasvulling.
naar recept
schuimtaart met pecannoten
meringuetaart met mascarponecrème en gekonfijte sinaasappel
Pak uit met deze feestelijke meringuetaart. Het schuim is heerlijk krokant en de mascarponecrème is lekker romig. Voeg als finishing touch stroperige sinaasappels en crunchy amandelen toe. Bekijk het basisrecept.
naar recept
meringuetaart - delicious
chocolade-hazelnoottaart met geroosterde aardbeien
Sensationeel: pure chocolade, olijfolie, likeur en hazelnoten met on top mascarpone en geroosterde aardbeien. Het magische ingrediënt waarmee je werkelijk álles meer diepte geeft? Of het nu deze choco-notentaart is, of een warme focaccia: goede olijfolie verbindt alle smaken perfect.
28x zomerse recepten met aardbeien
naar recept
chocolade hazelnoottaart met aardbeien
tiramisutaart
De bodem van deze taart krijgt een subtiele koffiesmaak door de gebruikte gemalen koffie. No waste dus!
naar recept
tiramisutaart-delicious

Bekijk ook: recepten met amandelmeel: 9x bakken

En ook deze: 19x mascarpone toetje – om jezelf en anderen te verwennen