Recept: Rutger van den Broek |
Fotografie: Ernie Enkelaar | Styling: Esther de Munnik
Mascarpone taart: zijdezachte Italiaanse roomkaas – eigenlijk bijna meer een dikke, fluweelzachte room – is mild, lichtzoet en rijk van smaak.
Mascarpone past zó goed in taarten omdat het zowel romig als neutraal van smaak is, een perfecte basis om andere smaken mee te laten stralen zoals: frisse citrus, zoet zomerfruit of juist nootachtige, diepere smaken als karamel en specerijen.
Het hoge vetgehalte maakt het bovendien heerlijk smeuïg en stabiel: ideaal om op te kloppen tot luchtige crèmes, of juist stevig genoeg om taarten hun vorm te laten behouden.
Dus haal je mascarpone in huis en maak een van deze heerlijke recepten:
6x mascarpone taart
citrus-mascarponetaart
Mascarpone ontstond bij toeval in Lombardije. Het is eigenlijk geen kaas, maar volvette room, zacht gezuurd met citroen- of wijnsteenzuur. Daarom komt mascarpone dichter bij yoghurt of clotted cream. Je kunt het eenvoudig zelf maken: 7x de allerlekkerste zoete recepten met mascarpone
ricotta-mascarponetaart met amaretti en limoncello
Romig en fris, decadent en easy. Deze ricotta-mascarponetaart met amaretti en limoncello is minder zoet dan normaal, fijn voor iedereen die niet van té zoet houdt! Ook lekker: deze subtiele ricottataartjes voor naast een verse espresso.
Rutger bakt een geweldige showstopper voor kerst: een waanzinnig lekkere taart met bros pecannotenschuim, tipsy whiskyperen, ahornkaramelsaus en flinterdunne perenchips. De combinatie van smaken en texturen maken deze schuimtaart onwijs lekker. Beloofd: voor deze prachtige taart krijg je een staande ovatie! Nog zo'n prachtige showstopper: kokos-limoentaart met ananasvulling.
meringuetaart met mascarponecrème en gekonfijte sinaasappel
Pak uit met deze feestelijke meringuetaart. Het schuim is heerlijk krokant en de mascarponecrème is lekker romig. Voeg als finishing touch stroperige sinaasappels en crunchy amandelen toe. Bekijk het basisrecept.
chocolade-hazelnoottaart met geroosterde aardbeien
Sensationeel: pure chocolade, olijfolie, likeur en hazelnoten met on top mascarpone en geroosterde aardbeien. Het magische ingrediënt waarmee je werkelijk álles meer diepte geeft? Of het nu deze choco-notentaart is, of een warme focaccia: goede olijfolie verbindt alle smaken perfect. 28x zomerse recepten met aardbeien