lente cocktails om onder speeddial te hebben

‘Hallo, mogen we drie aardbeienshrubs, een Mrs. Miller en twee French 75?’ Het is voorjaar, de zomer staat voor de deur, tijd voor lente cocktails die je in een handomdraai in elkaar wil zetten wanneer nature calls. De zon dus.

Onze tip: zoek nu alvast je favoriete recepten uit en zorg dat je de ingrediënten in huis hebt. Laat de zon zich zien en komt er spontaan iemand borrelen, dan hoef je niet meer naar de supermarkt of slijter.

Elderflower blush

Wat sowieso lekker is om te maken, helemaal nu: Elderflower blush. Schenk in hoge champagneglazen: 1 deel (witte) vlierbloesemsiroop* en 4 delen prosecco* of andere mousserende witte wijn. Vlierbloesemsiroop is te koop bij de natuurwinkel en ruimgesorteerde supermarkten.

5x lente cocktail

aardbeienshrub met venkelzaad
De shrub – een zoetzure siroop op basis van azijn, suiker en fruit – is de basis voor een verfrissende cocktail.
naar recept
Aardbeienshrub met venkelzaad lente cocktails
Mrs. Miller cocktail met vlierbloesem
Deze Mrs. Miller cocktail smaakt frisser dan fris! Mrs. Miller is dé signature cocktail van Tess Posthumus. Tess gebruikt zelf Fever Tree Elderflower tonic en Sipsmith gin voor deze cocktail, maar hij werkt ook goed met andere bloemige gins.
naar recept
gin tonic vlierbloesem 2
gin for a king
Gin for a king! Zo mag je deze koningsdag cocktail met recht noemen. Onze cocktailkoningin Tess Posthumus bedacht ‘m en wij gaven er een delicious. twist aan door een vleugje oranjebloesemwater toe te voegen. Oranje boven! 
naar recept
gin for a king
Aperol gin-tonic
Gek op Aperol spritz en gin-tonic? Maak dan zeker dit fusion drankje, de Aperol gin-tonic. Best of both worlds en de perfecte cocktail tijdens een lange zomerse avond.
naar recept
Aperol gin-tonic
French 75: cocktail met champagne, gin en citroen
Deze cocktail wordt gemaakt van champagne, gin, citroensap en suiker, en wordt daarom vaak geserveerd als feestelijk alternatief voor ‘gewone’ champagne met oud & nieuw, Valentijnsdag of andere feestelijke gelegenheden.
In plaats van champagne kun je natuurlijk ook prosecco of cava gebruiken. Lees hier 7 dingen die je nog niet wist over cava.
naar recept
Champagnecocktail french 75 populairste cocktails 2023

En bekijk ook dit lijstje met spritz!

Aardbeienshrub met venkelzaad lente cocktails