aardbeienshrub met venkelzaad

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Aardbeienshrub met venkelzaad
glutenvrij, lactosevrij
aantal 500 | drankje | feestelijk, zomer | | glutenvrij, lactosevrij
De shrub – een zoetzure siroop op basis van azijn, suiker en fruit – is de basis voor een verfrissende cocktail.
kooktijd20 minuten
afkoelen30 minuten
totale tijd50 minuten

ingrediënten

  • 500 g aardbeien
  • 165 g fijne kristalsuiker
  • 1 el venkelzaad geroosterd, grof gemalen in een vijzel
  • 60-120 ml ciderazijn

cocktails

  • mineraalwater
  • wodka gin of witte rum (naar keuze) evt. venkelbloemetjes

instructies

  • Was de aardbeien, haal de kroontjes eraf en snijd ze klein. Doe ze in een kom of maatbeker en bestrooi met de suiker en het venkelzaad. Pureer met de staafmixer.
  • Verwarm het aardbeienmengsel in een steelpan op zeer laag vuur en schep 8-10 min. om tot de suiker is opgelost. Voeg 60 ml water toe, breng al roerend aan de kook en neem van het vuur. Laat helemaal afkoelen. Leng het mengsel eventueel aan met 1-4 el water.
  • Schenk het afgekoelde mengsel door een fijne zeef of een met kaasdoek bekleed vergiet. Voeg azijn naar smaak toe. Schenk in gesteriliseerde flessen of potten. Zo kun je de shrub 2 weken bewaren in de koelkast.
  • Vul vlak voor serveren glazen met ijsblokjes. Schenk in elk glas 80 ml aardbeienshrub. Leng aan met mineraalwater. Voeg evt. per glas 30 ml wodka, gin of rum toe en garneer naar keuze.
Voedingswaarde:
calorieën: 252kcal
|
eiwit: 1g
| |
koolhydraten: 43g
auteur: delicious.
RECEPTEN, BEREIDING PHOEBE WOOD, CHARLOTTE BINNS-MCDONALD, MAGGIE BEER, ALLESANDRO PAVONI. STYLING KIRSTEN JENKINS. FOTOGRAFIE ELISE HASSEY, BEN DEARNLEY, JEREMY SIMONS.
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Aardbeienshrub met venkelzaad