Deegkussentjes om van te watertanden! Gnocchi is in essentie pasta waar aardappelpuree doorheen gekneed is. Dat levert een hele bijzondere textuur op die zich heel goed laat mengen met onderstaande sauzen en ingrediënten.
Tip: Ben je benieuwd naar hoe je de lekkerste gnocchi zelf maakt? Met deze tips maak je de lekkerste gnocchi zelf.
14x de lekkerste gnocchirecepten
Alles in één pan: deze gnocchi zou zomaar eens een van je favorieten kunnen worden.
naar receptWil je lekker snel klaar zijn vanavond? Maak dan dit Sardijnse gerecht met venkelworst en saffraan. In 35 min. klaar! Op Sardinië zijn ze gek op gerechten met venkelworst. Het originele recept is met malloreddus, een ovale Sardijnse pastasoort die doet denken aan kleine gnocchi. Malloreddus is niet overal te koop, maar je kunt dit prima maken met gnocchi of kleine dikke pastaschelpjes.
naar receptDe saus van deze heerlijke gnocchi is een snelle pesto van groene kruiden, cavolo nero en spinazie gecombineerd met romige bechamel.
naar receptLieveling van zo'n beetje elke delicious.-lezer: zijdezachte kussentjes van aardappel en bloem. Janneke maakt dit gnocchi gerecht extra comfortabel met varkenssaucijzen en magor, een romige kaas die bestaat uit laagjes gorgonzola en mascarpone.
naar receptHomemade gnocchi is top. Zeker met geroosterde bietjes en nóg lekkerder in combi met superverse ricotta.
naar receptDe pesto in dit recept is de bom en ook heerlijk door pasta pesto of als dip op de borrelplank!Tip: Vervang de waterkers ook eens door rucola of gemengde groene kruiden.
naar receptPerfect gezelschap voor vis, vlees of als vegagerecht, deze gnocchi met lekker pittige tomatensaus! Slim en makkelijk: met kokend water uit de waterkoker (of Quooker) is tomaten pellen en gnocchi koken zo gepiept.
naar receptVan pittige soppressata tot sappige venkelworstjes, Italianen weten van wanten als het om worst gaat. Maar ze gaan ook voor worst om een gerecht snel meer smaak te geven. Neem bijvoorbeeld deze gnocchi met saucijzenvlees uit de oven. Een heerlijke comfort-gerecht, bomvol smaak en in een mum van tijd op tafel.
naar receptMet tomaten uit blik en warme winterspecerijen zet je op een koude dag snel een primo met tomatensaus op tafel. Geen liefhebber van gnocchi? Neem (verse) pasta!
naar receptZet in plaats van spaghetti of tagliatelle ook eens deze gnocchi met kikkererwten op tafel! De harissa-zalmforel, gember en komijn geven pit aan dit heerlijke familiegerecht.Gnocchi is ook erg lekker in Italiaanse minestrone. Hier vind je het recept.
naar receptGebakken gnocchi? Gnocchi kennen we als zachte kussentjes. Bakken is minder bekend, maar heel erg lekker. Vooral kinderen zijn dol op die krokante Italiaanse aardappelkussentjes.
Iets meer tijd? Maak dan deze vega gnocchi uit de oven.
Na het eten van deze overheerlijke gnocchi kun je er weer flink tegenaan! Heb je wat extra tijd om te koken? Probeer dan eens zelf gnocchi te maken!
naar receptMet dit koude weer warm je helemaal op bij deze paddenstoelenminestrone. Koelverse gnocchi en gedroogde paddenstoelen spelen de hoofdrol in deze rijkgevulde soep.Nog gnocchi over? Deze gnocchi met tomaten-gorgonzolasaus en pancetta is verrukkelijk!
naar receptGeen zorgen, deze gnocchi van zoete aardappel is veel makkelijker maken dan het lijkt. De combinatie van Thaise basilicum en zoete aardappel is geweldig! Tip: Als je de blaadjes van de basilicum licht verwarmt, komt het aroma nog beter vrij.
naar recept













