9x recepten met kersen om te bakken

Op zoek naar een kers op de taart voor je weekend? Ga bakken met kersen! De vrucht is nu volop in het seizoen, dus hét moment om uit te pakken.

Natuurlijk zijn de kersen die je rechtstreeks van de boom eet het állerlekkerst. Maar zit je na een bezoekje aan de plaatselijke kersenboomgaard wel even vol, maak dan een van deze recepten.

9x recepten met kersen om te bakken

frangipane-kersentaart
De kers op de taart, of IN de taart? Leuk weetje: kersenpitten en bittere amandelen bevatten een vluchtige olie die kan worden gebruikt om benzaldehyde te produceren. Benzaldehyde is het op één na populairste smaakmolecuul in de Amerikaanse smaak- en geurindustrie en wordt gebruikt om zowel amandel- als kersensmaken te synthetiseren. Dit verklaart waarom de smaken zo goed samengaan.
naar recept
kersentaart bakken met kersen
kersenstrudel uit Hongarije
Op zoek naar gebakken lucht in laagjes? Bak een Hongaarse strudel! En vul hem dan niet met de klassieke appelvulling, maar ga voor romige ricotta en kersen. Een gouden combinatie met knapperig filodeeg.
naar recept
kersenstrudel uit hongarije
warme chocoladepudding met kersen
Lekker met lobbige, licht gezoete slagroom of roomijs.
Tip: bewaar wat chocoladepudding voor de volgende dag, want ook op kamertemperatuur erg lekker!
naar recept
warme chocoladepudding met kersen
kersen-cheesecake
Heb je veel oogst van je kersenboom? Heb je lekker een kistje geplukt in de boomgaard? Of ben je gewoon dol op kersen? Maak dan deze zalige zoete en frisse zomertaart. Niemand die bestand is tegen deze kersen-cheesecake.
naar recept
Kersen-cheesecake-delicious
kersentaart met hazelnoot
Dit jaar maken we kersentaart met hazelnoot. De reden? Kers is een fijn ingrediënt dat elk gerecht – zoet én hartig – kerstglans geeft.
Maak deze taart eventueel een dag eerder. Bewaar hem in de koelkast, maar laat een uur voor serveren op kamertemperatuur komen.
naar recept
kersentaart met hazelnoot
bakewell-taart met geroosterde kersen
Take it slow! De beste plek als de herfst van zich laat horen, is natuurlijk de keuken. Je krijgt dan niet alleen instant trek in comfortfood, maar ook zin in langere stoofsessies. Dus regent het pijpenstelen of daalt het kwik: schort om voor de verwarmende gerechten uit het boek Slow van Louise Franc. Zo'n warm kersentaartje kun je moeilijk overslaan – niet doen dus!
naar recept
bakewell-taart met geroosterde kersen uit Slow
kersen-chocoladecrèmetaart
Deze kersen-chocoladecrèmetaart kost even wat moeite, maar je geduld wordt rijkelijk beloond. En je laat een diepe indruk achter bij vrienden en familie. De kersen-chocoladecrèmetaart smaakt niet alleen hemels, hij ziet er ook nog eens fantastisch uit. Een showstopper van formaat! 
naar recept
tarte tatin met kersen en kokos
Een tarte tatin met appel is al lekker an sich, laat staan deze tarte tatin met kersen en kokos!
Nog lekkerder: bij sommige supermarkten kun je zure kersen krijgen, deze geven extra contrast aan het gerecht. Heerlijk bij de zoete karamel en het zoete ijs.
naar recept
mini clafoutis
Het allerlekkerst zijn natuurlijk kersen die je rijp van de boom plukt en direct opeet. Neem na een bezoek aan de gaard ook een kistje mee naar huis, want daarmee maak je deze geweldige mini clafoutis. Heb je kersen over? Kijk hier hoe je ze kunt bewaren.
naar recept
mini clafoutis kersen | delicious
kersentaart bakken met kersen