Jamie Oliver recepten die je in 30 minuten kunt maken

Jamie Oliver is a man on a mission. Alles wat hij moet doen om mensen aan het koken te krijgen, doet-ie. Zoals meer en meer recepten bedenken die je in 30 minuten op tafel zet.

Toen de chef gasthoofdredacteur was van delicious. magazine, vertelde hij er honderduit over. “Alles wat ik moet doen om mensen plezier in het koken te laten hebben, doe ik liever dan laten zien hoe goed ik het zelf kan.” Zijn devies: gemak dient álle mensen.

En daar zijn we het helemaal mee eens. Want ook onze culi’s en foodstylisten hebben soms behoefte aan een goed en snel recept. Simpelweg omdat je hoofd soms vol zit met andere zaken en bedenken wat je gaat eten éven een uitdaging is.

Voor velen is een half uurtje wat ze maximaal willen besteden aan hun doordeweekse avondmaaltijd. Val jij ook in die categorie? Dan hebben we hieronder onze favoriete Jamie Oliver recepten voor je op een rij gezet, die allemaal 30 minuten duren om te maken. Of minder.

Oh en tip: bij 3 nummers delicious. krijg je nu gratis Oliver’s nieuwste boek 5 Ingrediënten Mediterraan cadeau. Hoe relaxt wil je het hebben? Lees er hier meer over.

Jamie Oliver in 30 minuten

vega pad thai
Jamie Oliver's nieuwe kookboek 'VEG' zit vól met simpele vega gerechten, waaronder deze vegetarische pad thai. Dit heerlijke noedelgerecht met krokant gebakken eieren staat binnen een half uur op tafel. Liever een veganistische variant? Laat dan de eieren weg en voeg wat blokjes tofu toe, die je eerst in sojasaus en limoensap marineert. 
naar recept
Vega pad thai - jamie oliver - delicious
gnocchi met zoete tomatensaus van Jamie
Jamie Oliver: 'Met prachtige groenten en een beetje creativiteit kun je niet alleen dikke lol hebben maar ook fantastisch lekkere gerechten creëren'. Voor deze aardappelgnocchi met verse spinazie en een hazelnootpesto heb je één pan nodig en een vijzel, dat is alles!
Ook uit één pan: de allerbeste risotto
naar recept
jamie oliver 30 minuten eenpansgerechten in 30 minuten gnocchi met zoete tomatensaus van Jamie
zoete-aardappelstoof met feta van Jamie
Jamie Oliver kookt in 7x anders met zijn 18 favoriete ingrediënten steeds andere gerechten. Alles even makkelijk, snel en erg lekker, zoals we van hem gewend zijn. Deze zoete-aardappelstoof eet je makkelijk iedere week opnieuw.
Wil je meer inspiratie van Jamie? De chef is deze maand gasthoofdredacteur van delicious. magazine (bestel 'm hier). En: je krijgt zijn nieuwste kookboek EEN (met eenpansgerechten) nu bij 3 nummers delicious.. Meer weten? Kijk hier!
naar recept
zoete-aardappelstoof van Jamie

Een half uurtje werk, en daarna nog even in de oven:

Lasagne à la Jamie Oliver: met langzaam gegaarde florentijnse venkel, zoete prei en kazen
Bij deze briljante lasagne draait alles om het optimaal benutten van de geweldige zoete smaken van de venkel en prei. Als je ‘m met liefde en aandacht opbouwt, zet je hiermee een volmaakte klassieker op tafel.
Maak ook eens deze heerlijk krokante cobb salad van Jamie Oliver.
naar recept
Jaimy Oliver's Lasagne - delicious

Lees ook: dit is Jamie Olivers favoriete restaurant in Nederland

jamie oliver 30 minuten eenpansgerechten in 30 minuten gnocchi met zoete tomatensaus van Jamie