Wanneer de zon schijnt en de barbecue overuren draait, denken de meeste mensen toch vooral aan sappige hamburgers en perfecte steaks. Maar: groentespies doen het ook ontzettend goed op dat gloeiend hete rooster. Geef ze eens wat vaker een plek op je grill.
Maak er een kleurrijk feest van met een verscheidenheid aan kleuren, smaken en texturen. Zoet, zuur, hartig… het past allemaal bij dat stukkie vlees.
Lees ook: gezond barbecueën: zo pak je het aan
Waar kun je aan denken? Groentespiesjes met paprika, courgette en ui natuurlijk, maar ook een hele maiskolf, tomaatjes, champignon of dikke plakken aubergine. In dit artikel krijg je nog veel meer inspiratie:
Terug naar de spiesjes!
Groentespies marineren
Wil je jouw spiesjes écht naar een hoger niveau tillen, dan is het goed om ze te marineren voor (en wellicht ook na) ze de barbecue op gaan. Zo krijgt de groente lekker veel smaak. Experimenteer met olijfolie, citroensap, knoflook, kruiden, sojasaus, sesamolie, honing, gember of balsamicoazijn. Of, volg simpelweg een van de recepten hieronder.
Voor het bakken van de groentespies zijn er een paar kleine zaken om rekening mee te houden. Snijd de groenten in gelijke stukken, zodat ze gelijkmatig garen. Zorg dat de barbecue voorverwarmd is en het rooster ingevet.
Groentespies voor op de bbq
Bekijk ook: Dit is het verschil tussen direct en indirect barbecueën