Zodra de zon begint te schijnen, worden we massaal meegezogen in de gevulde courgettedrift – althans, zo romantiseren we dat op de redactie. Wij krijgen er in ieder geval ontzettend veel zin in. Zo’n gevulde groene groente roept toch vakantievibes op?
Voor gevulde courgettes kies je het liefst bolcourgettes: die zijn stevig genoeg en kunnen uitgehold worden. Daarvoor gebruik je een lepel of een meloenboor. Lepel het vruchtvlees voorzichtig uit het midden van de courgette. Laat ongeveer 1 cm van de randen intact zodat je courgette niet bezwijkt onder het gewicht van de vulling. Niet te dun maken dus!
Neem ze mee naar buiten want gevulde courgette is de perfecte zomerse maaltijd om tijdens een picknick of barbecue te serveren. Of je nu gaat voor een lichte lunch of een stevig diner – geef er dan zeker een vullende salade bij – met gevulde courgettes zit je altijd goed.
Gevulde courgette recepten
gevulde bolcourgettes met feta & freekeh
Vul bolcourgettes met freekeh, ui, feta en kruiden en bak ze een halfuurtje in de oven. Serveer ze met kapjes als echte cadeautjes.
Handige tip voor een etentje: maak dit vega hoofdgerecht van tevoren en zet een halfuur voor je het serveert in de oven. Kan je nog wat langer buiten zijn op een zachte lenteavond.Nog meer zuidelijke kost: camembertschnitzel met Provençaalse tomaten
Courgette is neutraal van smaak en daarom een echte allemansvriend. delicious.friend Kirsten Eckhart heeft ideeën te over. Zo maakt ze deze gevulde courgettes!
involtini van gegrilde courgette en miso-amandelricotta van Max La Manna
Een hoofdgerecht om je gasten mee in de watten te leggen, maar dan zonder alle moeite. Bovendien zijn alle gerechten uit het boek You Can Cook This! van Max La Manna zowel veganistisch als vegetarisch te bereiden. Handig als je speciale eters over de vloer hebt. Max La Manna: 'Dit gerecht is eenvoudig maar weet de show wel te stelen. Repen gegrilde courgette worden gevuld met een amandelricotta en gebakken in een smaakvolle tomatensaus. Deze vegan ‘ricotta’ is supereenvoudig te maken en kost je bovendien amper tijd.'