Zodra de zon begint te schijnen, worden we massaal meegezogen in de gevulde courgettedrift – althans, zo romantiseren we dat op de redactie. Wij krijgen er in ieder geval ontzettend veel zin in. Zo’n gevulde groene groente roept toch vakantievibes op?
Voor gevulde courgettes kies je het liefst bolcourgettes: die zijn stevig genoeg en kunnen uitgehold worden. Daarvoor gebruik je een lepel of een meloenboor. Lepel het vruchtvlees voorzichtig uit het midden van de courgette. Laat ongeveer 1 cm van de randen intact zodat je courgette niet bezwijkt onder het gewicht van de vulling. Niet te dun maken dus!
Neem ze mee naar buiten want gevulde courgette is de perfecte zomerse maaltijd om tijdens een picknick of barbecue te serveren. Of je nu gaat voor een lichte lunch of een stevig diner – geef er dan zeker een vullende salade bij – met gevulde courgettes zit je altijd goed.
Gevulde courgette recepten
Maak ook eens: risoni cacciatore met courgette