vegetarisch
aantal 4 |
hoofdgerecht |
doordeweeks |
|
Vul bolcourgettes met freekeh, ui, feta en kruiden en bak ze een halfuurtje in de oven. Serveer ze met kapjes als echte cadeautjes.
voorbereiding35 minuten minuten
kooktijd35 minuten minuten
Oven35 minuten minuten
totale tijd1 uur uur 10 minuten minuten
ingrediënten
- 150 g freekeh 15 min. gekookt
- 8 kleine bolcourgettes* of 4 grote
- 3 grote zoete uien in halve ringen, gebakken
- 2 tenen knoflook fijngesneden
- 2 tl piment
- 1 tl kruidnagelpoeder
- ½ el kaneel
- 1 tl geelwortel
- 5 el olijfolie
- 150 g feta verkruimeld
- 2 bosjes oregano blaadjes geplukt
- 1 bosje platte peterselie grof gehakt
- 300 ml groentebouillon
instructies
- Verwarm de oven voor op 200ºC. Snijd de kapjes van de courgettes en hol ze met een dessertlepel uit.
- Verhit in een koekenpan 2 el olijfolie. Fruit de ui en de knoflook 10 min. Voeg de freekeh toe en bak 4 min. mee. Schep de feta en peterselie erdoor. Breng op smaak met zout en peper.
- Vul de courgettes met het freekehmengsel en leg de kapjes er weer op. Zet ze in een ovenschaal of braadslee. Schenk de bouillon erbij. Bak de courgettes 25-35 min. in de oven tot ze gaar zijn.
- *Bolcourgettes koop je in het seizoen bij sommige supermarkten of groentewinkels.
auteur: delicious.
Recepten, styling en bereiding: Janneke Philippi. Fotograaf: Serge Philippi. Video: Zelfspot
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!