7x gehaktballetjes in tomatensaus: altijd lekker!

7x gehaktballetjes in tomatensaus: altijd lekker!
RECEPTEN, FOODSTYLING: LUCY NUNES, TRACEY PATTISON | FOTOGRAFIE: CHRIS COURT | STYLING: DAVID MORGAN.

What can we say? Gehaktballetjes in tomatensaus is gewoon een steengoede combinatie, eentje waar maar weinig tegenop kan. Varieer gerust, doen wij ook! Meng chorizo door het gehakt, pesto of maak de saus extra romig met mascarpone.

De klassieker die je op elke tafel mag zetten, komt wel op namelijk! De combinatie van sappig gehakt en frisse, zoet-zure tomatensaus is simpelweg onweerstaanbaar. Gehakt heeft van zichzelf een hartige, volle smaak en de tomaat, met zijn natuurlijke zuurgraad, zorgt voor een perfecte balans. Het is ook een gerecht dat nooit verveelt, omdat je met de saus en de kruiden eindeloos kunt variëren.

Bakken of stoven?

Of je de gehaktballetjes eerst moet bakken voordat je ze aan de tomatensaus toevoegt, hangt een beetje af van de textuur die je wilt bereiken. Bakken zorgt voor een mooi bruin korstje en een diepere smaak, maar als je zachte, sappige balletjes wilt, kun je de gehaktballetjes direct in de tomatensaus laten garen. Zo trekken ze extra veel smaak van de saus in zich op.

Voor extra pit voeg je chili toe, of geef de gehakballetjes in tomatensaus juist een mediterrane twist door verse basilicum en een snufje kaneel in de saus te doen. Ook het proberen waard: roer een lepel mascarpone door de tomatensaus; daar wordt de saus lekker romig van.

7x gehaktballetjes in tomatensaus

mortadella-gehaktballetjes in tomatensaus
Met mortadella worden gehaktballetjes extra rijk en hartig. Dus maak een dubbele portie en vries de helft in.
naar recept
ovengebakken chorizo- gehaktballetjes met tomatenragù
Deze smaakbommetjes zorgen heel makkelijk voor heel veel smaak. Nog relaxter koken? Maak de balletjes en de ragù van tevoren. Dan hoef je ze alleen nog maar te gratineren onder de grill.
naar recept
eten opwarmen ovengebakken chorizo- gehaktballetjes met tomatenragù populairste ovengerechten 2023
albondigas: Spaanse gehaktballetjes met chorizo en amandel
Nadat testkok Carla deze albondigas (Spaanse gehaktballetjes) kookte was haar advies luid en duidelijk: "Als je echte vleeseters hebt, maak dan wat meer. Want ze blijven dooreten van deze lekkere gehaktballetjes met saus."
Albondigas zien er feestelijk uit en zijn ideaal om buiten te eten. Wij maken ze in een variant met chorizo en amandel. Naar recept van Janneke Philippi.
naar recept
Albondigas spaanse gehaktballetjes met chorizo en amandel
tortelloni met gehaktballetjes in tomaten-ricottasaus
Tortelloni is een pastasoort waarbij de pasta wordt gevuld met verschillende ingrediënten, zoals tomaat of kaas. Tortellini is de kleinere variant en wordt vaak gevuld met vis of vlees. Heerlijk met gehaktballetjes en tomaten-ricottasaus.
Blijf in Italiaanse sferen met deze pasta met spinazie, mozzarella en citroenboter.
naar recept
campingrecepten tortelloni met gehaktballetjes in tomaten-ricottasaus - delicious
gehaktballetjes met ’n eitje en tomatenmascarponesaus
Gevulde gehaktballetjes, daar hebben we zin in vanavond! Met een heerlijk romige tomatensaus met mascarpone. Bij Janneke thuis een echt familiefavoriet.
Hoe maak jij de beste gehaktballen? Wij geven tips!
naar recept
gehaktballetjes met een kwartelei
gehaktballetjes uit de oven met boerenkoolpesto en mozzarella
We maken gehaktballetjes uit de oven met boerenkoolpesto en mozzarella, want doordeweeks gaan we voor maximale smaak in zo min mogelijk tijd!
Nog meer ballen? Maak deze gekruide gehaktballetjes met dille-aardappeltjes.
naar recept
gehaktballetjes boerenkool pesto - delicious
NY spaghetti met meatballs
Nergens vestigden begin vorige eeuw zich zoveel Italiaanse immigranten als in New York, met Little Italy als blakend uithangbord. Pizza en pasta veroverden al snel de harten van de Amerikanen.
naar recept
NY meatballs met spaghetti_preview

Lees ook: zelf currypasta maken – 3 recepten voor korma, jalfrezi en Thaise groene curry