Vanavond uitpakken? Maak eendenborst! Het is relatief eenvoudig te bereiden en je kunt er alle kanten mee op. Kijk maar naar onderstaande recepten.
Zo doet eendenborst het perfect in een salade met radicchio, maar óók als carpaccio in een voorgerecht. En maak je alleen een hoofdgerecht, dan scoor je sowieso punten met de aardpeerpuree en eendenborst met specerijen.
Het mag duidelijk zijn: eendenborst is een culinaire delicatesse. Het vlees staat bekend om zijn malse textuur en rijke, volle smaak. Die smaak wordt toegeschreven aan het hoge gehalte myoglobine in de spieren. Daardoor krijgt eend zijn karakteristieke rode kleur en smaak. En dat maakt eendenborst juíst weer interessant om medium-rare te bakken.
Trek gekregen?
10 recepten met eendenborst
radicchioblad met sinaasappel-eendenborst en steranijs
San choy bow is van origine Aziatisch streetfood dat direct wordt gegeten uit een groen blaadje. Een soort sla-wrap. Vul stevige radicchiobladeren met gehakt en kruidige specerijen. Extra leuk: het ziet er superkleurrijk uit en is laag in koolhydraten. Ook lekker: udonnoedels met miso-gehakt
geroosterde eendenborst en radicchiosalade met walnoot
Het is weer tijd voor het wildseizoen! De mannen van Mr Kitchen gingen weer op jacht, met als resultaat deze geroosterde eendenborst met radicchiosalade en walnoot.
Een perfect voorgerecht om te maken voor bijzondere gasten. Het bereiden van deze eendenborst met mangopuree kost helemaal niet zo veel tijd en het resultaat is rijk en gul.
Deze salade met gerookte eendenborst is een vrolijke verschijning op tafel. Megalekker en makkelijk te maken voor de lunch of als voorgerecht bij het paasdiner.
aardpeerpuree met mascarpone, eendenborst met specerijen, cantharellen en cress
'Strooigoed' geeft gelaagdheid aan dit heerlijke gerecht en een extra wow-gevoel. Zoals shiso-blaadjes de specerijen van de eend versterken en de romige puree een frisse bite geven!En toe: paris-brest met chocolade-hazelnotenroom.
eendenborst met sinaasappel en salade van bleekselderij
Eendenborst is een veelzijdig stukje vlees. Je kunt het pocheren, bakken, roken… We maken er een heerlijke salade bij vol met Aziatische smaken. Lekker met een kommetje noedels!
gegrilde eendencarpaccio met stoofpeer & amandeldressing
Stoof de peertjes, maak de amandeldressing en bak het amandelschaafsel 3 dagen van tevoren. Bewaar afgedekt op een koele plek. Gril de eendenborstfilets ½ dag van tevoren, snijd in flinterdunne plakjes en bewaar gekoeld. Reken op nog ± 5 min. bereidingstijd voor het eten.
Bak de eendenhuid tot crispy topping. In plaats van verse truffel werkt goede truffeltapenade ook. Maak stap 1 van het recept 1 dag eerder en bewaar in de koelkast. Maak stap 2 t/m 5 op de dag zelf.
Deze crispy noedels zitten vol rijke smaken: eend, munt, chilipeper en hoisinsaus. Perfect bij de zachte omelet. Eigenlijk een variatie op de bekende Vietnamese Bánh Xèo. Lees ook: roze peper is geen peper – en wat je erover moet weten