Vanavond feestelijk uitpakken? Dan zijn deze recepten met eendenborst een geweldige keuze. Dit stuk vlees is niet alleen snel en eenvoudig te bereiden, maar ook ideaal om mee te variëren. Hieronder vind je de lekkerste recepten met eendenborst op een rij.
Het mag duidelijk zijn: eendenborst is een culinaire delicatesse. Het vlees staat bekend om zijn malse textuur en rijke, volle smaak. Die smaak wordt toegeschreven aan het hoge gehalte myoglobine in de spieren. Daardoor krijgt eend zijn karakteristieke rode kleur en smaak. En dat maakt eendenborst juíst weer interessant om medium-rare te bakken.
Bekijk ook: 5x makkelijkere wildrecepten
De lekkerste recepten met eendenborst
Eendenborst werkt verrassend goed in allerlei voorgerechten: van een frisse salade met radicchio tot een carpaccio, een romige soep of een vulling voor een kroketje of pasteitje. Je tilt er in één klap elk voorgerecht mee naar een hoger niveau.
Stoof de peertjes, maak de amandeldressing en bak het amandelschaafsel 3 dagen van tevoren. Bewaar afgedekt op een koele plek. Gril de eendenborstfilets ½ dag van tevoren, snijd in flinterdunne plakjes en bewaar gekoeld. Reken op nog ± 5 min. bereidingstijd voor het eten.
naar receptGa voorbij aan de kroket en maak deze feestelijke eendenkroket met mayonaise van grapefruit en peper. Het zuurtje van de grapefruit gaat perfect bij de authentieke smaak van eend.Vega kroketje? Probeer dan onze pompoen-saffraankroket met paprika-hazelnootdip,
naar receptBak de eendenhuid tot crispy topping. In plaats van verse truffel werkt goede truffeltapenade ook. Maak stap 1 van het recept 1 dag eerder en bewaar in de koelkast. Maak stap 2 t/m 5 op de dag zelf.
naar receptGa je voor een hoofdgerecht, dan zijn klassiekers zoals eendenborst met specerijen en aardpeerpuree of een rijke parmentier zéker een hit. Hoe je ’m ook bereidt, met eendenborst maak je gegarandeerd indruk.
Geen snel gerecht, maar de eendenstoof en puree voor deze parmentier kun je voorbereiden op een rustig moment en apart bewaren in de koelkast. De parmentier heeft een heerlijke volle smaak en natuurlijk zo’n mooi vorkpatroon in de pureelaag.
naar recept'Strooigoed' geeft gelaagdheid aan dit heerlijke gerecht en een extra wow-gevoel. Zoals shiso-blaadjes de specerijen van de eend versterken en de romige puree een frisse bite geven!En toe: paris-brest met chocolade-hazelnotenroom.
naar receptPaddenstoelen hebben alles: vlezige structuur, lekker hartig, vol smaak, bijna umami èn multi-inzetbaar! Samen met gekonfijte eend, specerijen en kruiden in een krokant laagje deeg krijg je een heerlijk winters gerecht. Lekker voor een feestelijk diner, maar ook heel geschikt om op een frisse weekenddag van te genieten. We hebben nog veel meer pasteitjes voor je! Wat dacht je van deze met spelt, prei en zalm?
naar receptJannekes uitdaging is snel, makkelijk én lekker koken. In maart lopen de meeste bewaargroenten op hun eind en laten de nieuwe lentegroenten nog op zich wachten. Dan zijn zoete aardappels met eend een heel goed idee. Geen liefhebber van eend? Neem dan kip, bij voorkeur het vlees van de dijen, net zo lekker.Voor je vega(n) gasten maak je een schaal met deze: gepofte zoete aardappel met kruidenyoghurt. Dan is iedereen aan tafel gelukkig!
naar receptSan choy bow is van origine Aziatisch streetfood dat direct wordt gegeten uit een groen blaadje. Een soort sla-wrap. Vul stevige radicchiobladeren met gehakt en kruidige specerijen. Extra leuk: het ziet er superkleurrijk uit en is laag in koolhydraten. Ook lekker: udonnoedels met miso-gehakt
naar receptEen perfect voorgerecht om te maken voor bijzondere gasten. Het bereiden van deze eendenborst met mangopuree kost helemaal niet zo veel tijd en het resultaat is rijk en gul.
naar receptZijdezachte zoete aardappelstamppot, frisse taugé en een hint van tahini combineer je perfect met eendspiesjes.
naar receptDeze crispy noedels zitten vol rijke smaken: eend, munt, chilipeper en hoisinsaus. Perfect bij de zachte omelet. Eigenlijk een variatie op de bekende Vietnamese Bánh Xèo. Lees ook: roze peper is geen peper – en wat je erover moet weten
naar receptOp zoek naar nóg meer wildrecepten: ontdek ze hier!










