Niets is zo gelukmakend als gebak uit eigen oven – al helemaal als het een taart is van Rutger! Wij zouden niet kunnen kiezen uit al zijn recepten, maar jullie wel, zo blijkt uit de cijfers. Dít zijn jullie favoriete taarten van Rutger bakt op deliciousmagazine.nl.
Op de eerste plekken zien we feestnummers terug; een pompeuze laagjestaart met witte chocolade en frambozen, met als basis een sinaasappel-maanzaadcake (een variant op zijn al even populaire citroen-maanzaadcake).
Nog geliefder is Rutgers gebakken cheesecake! Zou dat komen door de solide basis, waarmee jullie zelf variëren, of is het juist de combinatie van passievrucht en steenfruit waardoor deze taart zo vaak bekeken is? Wie zal het zeggen…
Wat ons niet verbaast, is de liefde voor Rutgers basics. Jullie grijpen naar zijn recepten als het aankomt op klassieke patisserie. Want hoe bak je nou écht knapperige bladerdeegtaartjes, perfect chewy sloffendeeg en welke kennis moet je in huis hebben voor zalige biscuit? Rutger knows!
5. Bladerdeegtaartjes met roomkaas & rood fruit
Rutger vertelt het zelf: "Knapperig bladerdeeg, romige vulling van roomkaas en zacht fris fruit! Juist de combi van al die structuren maakt deze gebakjes onweerstaanbaar!" Maak nu zijn lekkere bladerdeegtaartjes helemaal zelf met dit recept.
naar recept4. De perfecte sloffenbodem van Rutger
Het recept voor de perfecte sloffenbodem van Rutger Bakt.
naar recept3. Biscuit = de basis
2. Rutgers feesttaart: sinaasappel-maanzaadtaart met witte chocolade en frambozen
Rutger: 'De witte chocoladecrème voor de afwerking is op basis van banket- en bakkersroom. Ik doe er geen eidooiers in, om de crème zo licht mogelijk te houden. Vlak voor het afwerken van de taart 'marmer' ik de witte-chocolade-crème met frambozenjam.' Vier ons jubileum mee met een taart naar jouw smaak: van rijk & romig tot klein & verfijnd, van royaal & robuust tot fris & fruitig; je vindt alle recepten in het feestnummer van delicious.
naar recept1. Gebakken cheesecake
Sinds Rutger ontdekte dat gebakken cheesecake wél lekker is, bakt hij ze zelf. Proef zijn zomervariant met nectarine en passiefruit en je wilt niets anders meer!
naar receptLees ook: 22x recepten met vanille – de favoriete specerij van Rutger



